Breiflabb med nydelig rødvinsaus

Breiflabb er en nydelig og kostbar fisk og det er ikke hverdagsmat. Den har et stort ben i midten ellers er det ren filét så det er nesten ikke svinn. Kjøttet er kritthvitt og smaker fantastisk, det er en av de aller beste fiskene jeg vet.

Den er enkel å tilberede,fjern det store benet,salte og pepre og stek ca 5 minutter på hver side avhengig av hvor tykke filétene er.

Denne gangen er det sausen jeg vil fokusere på, dette er nemlig en nydelig saus og den smaker fantastisk til breiflabb. Jeg tror den også vil smake godt til steinbit og til enkelte kjøttretter.

Oppskriften er beregnet til 4 personer:

Ingredienser:

Ca 150 g skrelte sjalottløk

Olje

1/4 – 1/2 dl sukker

2,5 dl rødvin

2,5 dl oksekraft eller kalvekraft

Ca 50 g meierismør

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Ha olje i gryten og varm opp

Skjær løken i skiver eller biter

Ha løken i gryten

La løken surre i oljen til den har blitt myk, men ikke brun

Skru opp temperaturen

Hell over sukkeret og karamelliser

Hell over rødvinen og rør til karamellen er helt oppløst i vinen

La det koke inn til ca halvparten

Tilsett kraft eller fond og la det fortsette å koke inn til halvparten

Sil sausen gjennom en sikt og bruk en skje som du gnir ut all løken med (mens den er i silen)

Sett gryten tilbake på platen og tilsett smøret rett før servering

Smak til med salt og pepper

Som tilbehør serverte jeg:

Grønn zuccini som jeg delte i terninger og surret i pannen sammen med vårløk og perletomater

I stedet for poteter serverte jeg linser, men det er nok minst like godt med gode poteter

breiflabbred2

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.