God påske i koronaens tid

/Fullsizeoutput 52f7 

Tiden vi er inne i nå er en tid ingen av oss har opplevd før. Det finnes ingen som ikke er berørt av dette, noen mer enn andre. Jeg skal ikke klage på egne vegne for jeg og familien er friske og alle har fremdeles en jobb å gå til.  Allikevel er dette noe helt spesielt, det er som om verden aldri vil bli den samme igjen, ikke vi heller tror jeg. Det er kanskje snakk om måneder hvor vi må holde oss for oss selv uten kontakt med venner og familie, bortsett fra digitalt.

Og nå er vi inne i påskeuken, det blir den mest spesielle påsken siden jeg ble voksen i alle fall. Jeg kan ikke huske at vi har vært hjemme i påsken noen gang, enten har vi hatt fjellpåske eller vi har vært i utlandet. Sånn blir det ikke nå selvsagt, og det er helt greit egentlig. Man må bare finne på noe å holde på med. De første dagene har Jørn hjemmekontor og så får vi ha « påskeferie» på Bryggekanten fra og med torsdag.

Man kan håpe at neste påske blir som dette igjen – dette er fra Kvitfjell.

IMG 7052

Nedenfor har jeg gitt noen tips til hva man kan finne på i påsken utenom uteaktiviteter. Når det gjelder TV-serier så var det vanskelig å velge ut noen fordi det er så mange å velge blant. Men jeg har plukket ut noen av de jeg har likt best og som hovedsakelig er krimserier siden det tross alt er påske. Alt som er nevnt her er for voksne siden vi ikke har barn i huset.

Ellers er jeg er lesehest året rundt og sluker flere bøker hver uke, men jeg dropper å anbefale flere enn 4, det blir helt umulig.

Bøker jeg anbefaler i påsken, og ellers også:

Svenske Anders de la Motte: Årstidskvartetten (består altså av 4 bøker, men de kan leses uavhengig av hverandre). Etter min mening er alle 4 helt fabelaktige.

Bok 1: Sensommer

Bok 2: Høstdåd

Bok 3: Vinterild

Bok 4: Våroffer

Filmer og serier:

Tilståelsen – britisk påskekrim som bygger på en virkelig hendelse. Den er utrolig bra og vi så ut hele serien på 6 episoder på en kveld. – NRK (alle episodene ligger ute på NRK Nett,  men ellers går det to episoder hver kveld på lineær-TV)

Vera (en krimserie som har mange sesonger , nå er det kommet en ny. Britisk krim er alltid kvalitet og jeg elsker virkelig Vera  (NRK )

Tause vitner (også britisk krim som har gått i evigheter, nå her sesong 23 kommet, like bra som de foregående) (NRK)

Når støvet har lagt seg (dansk serie om hva som skjer når terroren rammer et samfunn)  NRK, alle episodene ute på NRK Nett

Tynn is (utrolig bra serie om maktkamp på høyt nivå i forbindelse med oljeutvinning på Grønland)  Alle episodene ute på NRK Nett

Bancroft – også en britisk favoritt om politisjefen Bancroft som viser seg å styre narkotrafikken i byen, sesong 2. Begge sesonger ute på NRK Nett

My brilliant friend, sesong 2. Det er mulig at sesong 2 fikk litt lavere score enn sesong 1, men jeg synes i alle fall sesong 2 var bedre. Helt fantastisk serie. (Begge sesonger  på HBO)

Farleg kjærleik. Meget bra serie om hvordan unge jenter lett lar seg manipulere av eldre menn, bygger på en sann historie, Alle episoder ute på NRK Nett

Rådebank. Dette er ingen krim, og kanskje mest for ungdom. Men jeg elsket denne serien og drømte meg tilbake til ungdommen selv om jeg aldri var en del av miljøet. Alle episoder ute på NRK Nett)

Gold Digger, også en britisk serie.  Handler om en 60-år gammel rik kvinne som forelsker seg i en 30 år gammel type og gifter seg med ham. Det MÅ komme en sesong 2 her (Alle episoder ute på TV2 Sumo)

After life, super britisk serie om en mann som mister kona i kreft og hvordan han takler det (Alle episoder ute på Netflix. Ny sesong kommer 24. april)

Quicksand – serie i 6 deler av Malin Persson Giolitos suksessroman Størst av alt. Meget bra (Netflix)

Fullsizeoutput 52f6

Inneaktiviteter som krever at man snakker sammen 

Her er det jo mange spill å velge blant og som de fleste kjenner, men jeg har lyst til å trekke fram FUELBOX  Fuelbox er kort fortalt en boks med kort av ulike typer, man kan få bokser tilpasset familier, barn, kjærester, venner og eldre. Man trekker rett og slett et kort som skaper refleksjoner og samtaler rundt bordet. Fuelbox har blitt populært både i privat sammenheng og profesjonelt. Anbefaler!

Fullsizeoutput 52f5

Ellers liker jeg godt quiz og her er det nok å velge mellom

Så var det maten da

Nå som Jørn har hjemmekontor og hjemmetrening hver dag og ikke må på kveldsmøter av forskjellig slag blir det en del gode middager på Bryggekanten. Ikke for det, vi spiser vel godt ellers også, men da er ikke Jørn alltid hjemme sånn som nå så da er det litt lettvinte løsninger innimellom..

Fullsizeoutput 52fb

I påsken derimot har vi alltid hatt våre tradisjoner når vi har vært i Norge, det er tradisjoner som jeg har tatt med meg hjemmefra og overført til min egen familie. På skjærtorsdag er det alltid spekemat med diverse tilbehør, på langfredag er det «Langfredagserter» som det kalles i Østfold og påskeaften er det lammelår som i de fleste andre hjem vil jeg tro. Du kan lese om to av rettene nedenfor:

Langfredagserter

 IMG 18631

Lammestek lager jeg på forskjellige måter, noen ganger bruker jeg lammelår og andre ganger surret lammestek. Her får dere oppskrift på en deilig surret lammestek med portvinssaus og fløtegratinerte poteter:

Lammestek:

IMG 5822

Ellers spiser vi mye egg i påsken og hvis du vil prøve ulike måter å tilberede egg på finner du et innlegg på bloggen om dette her:

Egg til påskefrokosten:

IMG 1892 jpg 4725×2494collage

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en riktig god påske. Håper dere slipper sykdom og kan kose dere selv om dette blir annerledes enn det pleier å være. Bruk nærmiljøet for det det er verdt og hold avstand.

Fullsizeoutput 52ce

Fullsizeoutput 52fc

God påske

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *