De fleste har vel fått med seg den nye kaffedrikken som florerer rundt på sosiale medier, Dalgona. Jeg «oppdaget» den for et par uker siden, men det er visst en måneds tid siden det hele startet etter hva jeg har hørt.
Selvfølgelig ble jeg nysgjerrig på dette som tydeligvis falt i smak for en hel verden, så derfor satte jeg igang jeg også. Jeg må vel først si at jeg ikke er noen stor kaffe-elsker, jeg foretrekker latte og melkebasert kaffe selv om jeg også kan drikke «vanlig» kaffe.
Det man trenger for å lage en dalgona er:
2 ss strøkne spiseskjeer med sukker
2 ss strøkne spiseskjeer med Nescafe (pulverkaffe)
2 ss vann
Melk, type etter ønske – helmelk, lettmelk, soyamelk – hva du liker
Ha sukker, kaffe og vann i en bolle
Bruk en mixer og visp på full guffe i 5 minutter til blandingen blir skikkelig fluffy
Nå har du 2 muligheter:
Enten kan du bruke kald melk og lage iskaffe eller du kan varme melken
På toppen legger du da «kremen» du har pisket og blander det litt ned i melken
Vips – så er det bare å nyte
Jeg falt for denne kaffen med en gang, den var helt nydelig rett og slett, så liker du denne typen kaffe bør du i alle fall prøve en gang.
Hvis du liker likør i kaffen så er det visst perfekt å tilsette kaffelikør i dalgonaen også.
Men denne type dalgona er visst ikke den opprinnelige. Hvordan en «ordentlig» dalgona skal være kan du lese på Helles Kitchen.