Ostekake med påskesmak

 Fullsizeoutput 5310

Denne ostekaken er på en måte en variasjon av andre ostekaker siden den inneholder ost, men bortsett fra osten er denne kaken min egen oppfinnelse hele veien. Jeg har i alle fall ikke funnet noen annen oppskrift jeg har fulgt.

Jeg fikk bare lyst til å lage en ordentlig kake til påskeaften, noe jeg aldri har gjort før. Så jeg begynte å tenke – hva bør en påskekake inneholde for nettopp å bli en «ordentlig påskekake». Jeg tenkte at påsken for mange nordmenn er forbundet med skiturer, sekk på ryggen med  appelsiner, marsipan og kvikklunch. Derfor inneholder denne kaken både kvikklunch og appelsiner og litt marsipan i pynten. Jeg lette etter en figur jeg kunne ha på toppen, men fant ingen skiløper med sekk på ryggen. Jeg skal fortsette å lete så kanskje jeg har funnet han neste påske.

Jeg synes kaken ble dekorativ og gjorde seg fint på bordet. I tillegg smakte den friskt og godt. Bunnen var spesielt god siden den hovedsakelig bestod av kvikklunch, det kan jeg virkelig anbefale.

Selvsagt kan man lage denne kaken utenom påsken også, det er jo bare å pynte den på ulike måter. 

Ingredienser:

Kakebunn:

  • 4 pakker Kvikk Lunch
  • 4 stk finhakkede Oreokjeks
  • 150 gram usaltet smør

Fremgangsmåte:

  • Kjør Kvikk Lunch og kjeks sammen i en hurtigmikser
  • Smelt og avkjøl smøret
  • Bland smør og kjeks/ sjokoladeblanding sammen
  • Fordel massen i en smurt springform, ca 26 cm i diameter, bruk gjerne bakepapir også
  • Sett i kjøleskapet

Ostekrem:

  • 2 1/2 dl kokende vann
  • 1 pk appelsingelé
  • 1 1/2 pakke snøfrisk med appelsin og lime
  • 1 boks seterrømme (jeg brukte rørosrømme)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 liten boks kremfløte
  • 120 gram melis

Fremgangsmåte:

  • Ha osten i en bolle og bland med rømme og vaniljesukker
  • Stivpisk en liten boks kremfløte sammen med 120 gram melis
  • Bland kremen inn i osteblandingen
  • Lag geléen ved at du koker opp 2 1/2 dl vann og blander med gelépulveret
  • Rør til pulveret er helt oppløst
  • La geléblandingen stå på benken til den er avkjølt. Men ikke la den stå så lenge alt den stivner
  • Bland geléen inn i ostekremen
  • Hell kremen over over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet, helst natten over
 

Gelélokk:

  • 2 1/2 dl vann
  • 1 pk appelsingelé
  • Avkjøles så det blir kaldt, uten å stivne, og hell det forsiktig over ostekremen
  • La den stå i kjøleskapet til geléen er stivnet

Fullsizeoutput 530f

Forslag til pynt:

Siden denne kaken skulle være en påskekake brukte jeg forskjellig godteri som vi ofte spiser i påsken:

  • marsipanegg
  • non-stop
  • sjokoladefigurer
  • og plasserte dette midt på kaken
  • Rundt kanten har jeg biter av kvikklunch

Fullsizeoutput 5311

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *