Egg til påskefrokosten

Collage

I påsken er det mye som handler om egg, barna får påskeegg, eggeskall dekoreres og “eggepynt” henges opp i kriker og kroker.  I påsken spiser vi faktisk dobbelt så mange egg som ellers i året, og det er frokostegget som er det mest populære. Kokt egg spist med skje er vinneren og deretter følger eggerøre, hardkokte egg og speilegg.

Men hva er grunnen til at vi spiser så mye egg i påsken? Det har sin forklaring det også, som det meste andre her i livet. I eldre tider la ikke hønene egg i den mørke årstiden, og først når dagene ble lysere begynte de å verpe igjen. Og siden dette ofte falt sammen med påsken ble påsken en slags eggfest hvor man koste seg med egg i mange forskjellige varianter. Så påske og egg bygger altså på gamle tradisjoner som vi har beholdt selv om vi nå kan spise egg hele året.

For å kunne servere påskeeggene litt annerledes enn søndagseggene får du her noen tips om mine favoritter. Du kan finne oppskrift til dem på bloggen.

Posjert egg med røkelaks

Egg2 

Det er ikke vanskelig å lage posjerte egg, og det smaker så utrolig godt når det har riktig konsistens.. Du får en detaljert forklaring i innlegget.

Pimpede frokostegg

Egg1

Dette er også en delikat måte å servere egg på, og veldig enkelt

Ovnsbakte egg med creme fraishe og estragon

 Ovnsbakt

Dette er nok favoritten min, smaker utrolig godt. Skal du bare prøve en av disse oppskriftene vil jeg anbefale denne

Gordon Ramseys eggerøre 

Ramsey

Jeg har ikke smakt bedre eggerøre enn denne. Det tar litt tid å lage den, men det er det jammen verdt. 

Vaktelegg med  laks

Vakteleggtorskhvetekakemedisterkaker 0162

I denne oppskriften er det brukt vaktelegg som forrett, men det er ingenting i veien for å bruke det til frokost heller. Herlig størrelse på eggene. 

Måsegg med lakserogn 

Egg4

Måsegg smaker deilig og er å få kjøpt i en del butikker med godt utvalg. I Nord-Norge er de lettere å få tak i og er heller ikke like eksklusive som her i sør.

Jeg håper dere finner noe dere har lyst til å prøve og ønsker dere en riktig god påske <3


Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *