Ovnsbakt blomkål med godt tilbehør

Fullsizeoutput 47c4

Jeg elsker vegetarmat, men gidder ikke å kalle meg vegetarianer fordi jeg vil ha mulighet til å spise akkurat det jeg vil. Jeg vil ikke plassere meg i en bås, men jeg spiser ofte vegetarmat og kunne gjerne kuttet ut alt kjøtt hvis det ikke hadde vært for enkelte kjøttretter.

Tradisjonsmat vil alltid være en del av mitt kosthold og jeg vil aldri slutte å spise fårikål, pinnekjøtt, reinsdyr eller fisk så jeg passer absolutt ikke til å  være vegetarianer. Men det forhindrer meg jo ikke i å spise masse grønnsaker og lage vegetarmat rett som det er.

Blomkål er en fantastisk grønnsak som har uendelig mange anvendelsesområder. Har du for eksempel smakt blomkålris? Du finner oppskrift på bloggen HER. 

Og i kveld brukte jeg altså blomkål i en annen setting, jeg bakte den i ovnen sammen med et ganske spicy tilbehør.

Denne retten kan spises alene hvor blomkålen spiller hovedrollen eller så kan den brukes som tilbehør til fisk- eller kjøttretter. Du finner også en annen oppskrift på bakt blomkålhode HER.

 

Ingredienser:

  • 1 blomkålhode
  • Rapsolje
  • 4 ss Creme Frâishe
  • 2 ts curry paste
  • salt og pepper
  • 1 bifftomat i små terninger (fjern innmaten)
  • 1 håndfull svarte oliven delt i to
  • 1/2 glass kapers
  • Noen stilker kruspersille
  • Revet ost, gjerne cheddar

 

Fremgangsmåte:

  • Varm stekeovnen til 200 grader
  • Vask og rens blomkålen, fjern stilken/ bladene
  • Rør sammen creme frâishe og krydder
  • Legg blomkålhodet i et ildfast fat og hell sausen over
Fullsizeoutput 47c1
  • Sett på lokk og sett fatet i ovnen (om du ikke har lokk kan du bruke aluminiumsfolie)
  • Bak i ovnen i ca 20 minutter
  • Ta fatet ut av ovnen og tilsett tomater, oliven, kapers og revet ost
Fullsizeoutput 47c2
  • Set inn i ovnen igjen, men uten lokk denne gangen
  • Bak videre i ca 15 minutter og kjenn med en skarp kniv om blomkålen er ferdig
  • Du velger selv hvor myk du ønsker kålen og bak videre til du får ønsket konsistens
Fullsizeoutput 47c4
  • Denne retten kan serveres alene eller som tilbehør til kjøtt eller fiskemiddager

Fullsizeoutput 47c5

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *