Torskeloin med gulrotpuré, bacon og bakt blomkålhode

IMG 9661

Denne retten er virkelig nydelig, og den er også rask og enkel å lage. Nå bugner det av fersk torsk i butikkene, men får du ikke tak i det kan du også bruke frossen torsk. Smaken blir selvsagt ikke like god som om man bruker fersk torsk.

Fersk torsk er noe av det beste jeg vet, spesielt torskeloin, så det lager jeg ofte. På bloggen har jeg ca 25 oppskrifter på torsk i ulike varianter, du finner dem HER.

Gulrotpuré:

  • 1 pose gulrøtter i skiver
  • 1 rød chili, finhakket
  • Salt
  • 1-2 ss smør
  • Kok gulrøttene sammen med chili til de er helt møre, ca 20 -30 minutter
  • Hell av vannet og damp dem tørre
  • Mos dem med en potetmoser eller bruk håndmixer
  • Tilsett smør og smak til med salt og evt annet krydder

Bakt blomkålhode:

IMG 5815 682x1024

  • 1 middels stort blomkålhode
  • 100 g usaltet smør
  • Salt og pepper has på etter at det er ferdig
  • Skjær vekk det grønne og mesteparten av stilken
  • Legg blomkålhodet i et ildfast fat
  • Legg smøret på toppen
  • Bak i ovnen 20-30 minutter til det har fått en gylden farge og er passe mykt
  • Skjær det i skiver på samme måte som du skjærer brød
  • Dryss salt og pepper på hver skive

 

Fisken:

  • Del fisken i passé store stykker
  • Dryss over salt og sitronpepper
  • Ha olivenolje i en ildfast form og legg fisken oppi
  • Bakes i ovn på 200 grader i ca 10-12 minutter
  • Trykk på fisken, den skal flake seg når den er ferdig
  • Fantastisk nydelig!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *