Halvgrove fennikelrundstykker

Fullsizeoutput 42cd

Jeg legger sjelden ut oppskrifter på bakst selv om jeg baker ganske ofte. Grunnen er at jeg som regel lager gjærbakst og ofte bruker jeg de samme oppskriftene, da blir det ikke så mye nytt å legge ut. Kaker lager jeg nesten aldri, det blir gjerne en ostekake i selskap eller eplekake når det er sesong for norske epler.

Her får dere imidlertid oppskrift på noen enkle rundstykker som skiller seg ut fra andre på grunn av fennikelsmaken. Jeg har laget rundstykker med karve tidligere, og siden jeg er veldig glad i fennikelsmaken prøvde jeg dette denne gangen. Jeg synes det var så godt at jeg også har begynt å tilsette det i brød. Om du ikke finner fennikelfrø kan du i stedet bruke anisfrø, men det får en litt annen smak.

Disse rundstykkene er fine og fryse så jeg har alltid noen på lur i fryseren. Når du skal tine dem opp setter du dem i ovnen på lav varme i 6-7 minutter. Oppskriften gir ca 35 mellomstore rundstykker. Jeg har flere oppskrifter på rundstykker av forskjellig slag på bloggen, du finner dem HER.

 

Ingredienser:

 • 4 ss smør
 • 5 dl lunken lettmelk
 • 2 dl lunkent vann
 • 1 pakke gjær (50 gram)
 • 500 gram sammalt hvete, grov
 • 400 gram hvetemel
 • 100 gram havregryn
 • 1 1/2 ts salt
 • 1/2 pakke fennikelfrø

 

Fremgangsmåte:

 • Rør gjæren ut i det lunkne vannet og ha det i bakebollen
 • Tilsett deretter smør, melk og salt
 • Tilsett mel, havregryn og fennikelfrø og kjør deigen i kjøkkenmaskinen ca 10 minutter
 • Pass på at deigen ikke blir for fast
 • La deigen heve under plast i ca 30 minutter
 • Det opp i ca 35 emner og trill litt avlange boller som du legger på stekeplaten
 • Etterhev under plast i ca 40 minutter
 • Pensle med vann og strø gjerne over litt mel eller frø
 • Snitt toppen med en skarp kniv
 • Stek midt i ovnen ved 225 grader (over og undervarme) i ca 20-25 minutter, men sjekk gjerne etter 15 minutter om de er ferdige
 • Avkjøles på rist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *