krabbe saus sjømat skalldyr

september 14, 2018 at 9:44 am

Krabbe med spicy saus

Fullsizeoutput 46df

Vanligvis serverer jeg krabbe på tradisjonelt vis med aioli/ majones, sitron og salat, men det er jo gøy med variasjon. Jeg har spist peppercrab i Asia og også laget det selv, oppskrift finner du HER.  Det er litt jobb å lage den så det blir ikke så ofte det skjer. Jeg bruker kongekrabbe sammen med krabbeklør i den retten.

Men for noen dager siden så jeg en oppskrift på Helles Kitchen hvor hun hadde en enklere variant med vanlig taskekrabbe, så den måtte jeg selvsagt prøve. Min oppskrift tar utgangspunkt i hennes, men det er ingen kopi. Det smakte helt supert, skikkelig spicy og «annerledes».

 

 Ingredienser:

  • 1 krabbeskjell og 1 klo per person

 

  • 3 ss terryakisaus
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss fishsauce
  • saft av 1/2 sitron
  • 3 ss hel pepper, ristet og knust i morter
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 vårløk, finhakket
  • 1 cm frisk ingefær, finhakket
  • 1/2 rød chili, finhakket (kan utelates, smak deg fram)
  • 2-3 ss meierismør

 

Fremgangsmåte:

  • Bland alle ingrediensene til sausen, men ikke krabbekjøttet
  • Smelt smør i pannen og tilsett alle ingrediensene
  • La dette surre og bli gjennomvarmt
  • Kok ris etter anvisning på pakken
  • Legg opp på tallerkenene
  • Server med en god salat som tilbehør

 

Risen kan utelates og erstattes av godt brød

Fullsizeoutput 46e0

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *