Jeg elsker auberginer rett og slett, så det bruker jeg ofte. Spesielt i vegetarretter er det helt perfekt, men det egner seg egentlig til det meste. På bloggen har jeg flere ulike oppskrifter med aubergine så det er bare å teste dem ut hvis du ikke har prøvd dem før.
Jeg har også en annen oppskrift på auberginegrateng, men den er ikke vegetarisk.
Ingredienser:
- 2-3 auberginer i skiver på langs
- 1 rødløk i skiver
- 4-5 fedd hvitløk, hakket
- 2 gulrøtter, i terninger
- 1/2 squash
- 8-10 sjampinjong
- 1/2 pakke fersk spinat, 100 gram
- 1 pakke blandede bønner, Go Green
- 1/2 søt paprike i terninger
- 1/2 Selbu Blå eller annen blåmuggost
- 1 boks cherrytomater
- 1 ss tomatpuré
- grønnsaksbuljongterning(er)
- evt litt vann
- 1 boks creme fraishe
- oregano
- salt og pepper
- strøost, gjerne cheddar
- smør
Fremgangsmåte aubergine:
- Skjær auberginene i skiver på langs
- Legg skivene på kjøkkenpapir
- Dryss over salt for å trekke ut bitterstoffene
- La dem ligge på benken 20-30 minutter
- Skyll skivene og tørk dem
- Legg dem på en bakepapirkledt stekeplate og pensle dem med olje
- Sett stekeovnen på 160 grader og stek aubergineskivene ca 20 minutter eller til de er myke
Fremgangsmåte saus:
- Skjær rødløken i skiver og surr den i olje/ smør
- Hakk hvitløken og ha i pannen
- Del gulrøttene, paprika og squashen i små terninger og ha i pannen
- Del sjampinjongen i skiver og ha i pannen
- La dette surre sammen i noen minutter
- Tilsett spinaten og bland den sammen med grønnsakene
- La det putre til den faller sammen
- Krydre med salt og pepper
- Tilsett blåmuggost og halvparten av creme fraishen.
- Bland godt sammen og la det putre videre noen minutter
- Hell vannet av bønnene og skyll dem
- Ha disse i pannen og bland
- Tilsett nå tomatboksen og tomatpuréen
- Smuldre over en grønnsaksbuljongterning eller litt fond
- Smak til med krydder
- Om du synes sausen er for tykk kan du spe med litt vann
Montering:
- Finn fram en ildfast form og ha litt olje i formen
- Legg i et lag med saus
- Legg over aubergineskiver
- Nytt lag med saus og aubergineskiver
- Fortsett til alt er brukt opp (avslutt med saus)
- Fordel resten av creme fraishen over
- Avslutt med å drysse over et par never med ost
- Dryss oreganokrydder over
Stekes i ovnen på 180 grader ca 20-25 minutter til overflaten er pent brun
Serveres med en god salat