Bula Neobistro i Trondheim

PicMonkey Collage

Da Renée Fagerhøy gikk av med seieren i Top Chef 2016 fortalte hun at hun ville bruke premiepengene til å åpne restaurant i Trondheim. Da bestemte vi oss for at der ville vi spise en gang.  Begge synes hun imponerte i konkurransen  og laget både spennende og kreative retter.

Renée har tidligere jobbet som kjøkkensjef på Kalas og Canasta på Bakklandet, men åpnet altså Bula Neobistro i mai 2017. I fjor var den stengt da vi var i Trondheim, men denne gangen fikk vi bord. Det var imidlertid kun 3 bord som var opptatt denne kvelden, men vanligvis er det visst smekk fullt fortalte de.

Etter at jeg skrev på Facebook at vi hadde spist på en neobistro fikk jeg flere spørsmål om hva det var, så nedenfor forklarer jeg hva som ligger i den betegnelsen.

 

Kilde: Helle Valebrokk

Kort fortalt så kan det forklares slik: Bistronomi = Bistro + gastronomi

I en neobisro skal man kombinere billige og dyre ingredienser, for eksempel billige sardiner og dyr kveite. Målet er å lage nydelige retter uansett hvilken ingrediens som benyttes. Det er også viktig å ha samme respekt for all type mat, billig eller dyr, samme respekt.

Utstrakt bruk av grønnsaker, det kan spille hovedrollen i flere retter på grunn av økt fokus på helse og miljø.

Neobistroer er, i større grad en «vanlige» bistroer, opptatt av detaljer og design. Dette kom tydelig fram på Bula Neobistro også. Når det gjelder presentasjon av maten er også neobistroene mye mer opptatt av dette enn de vanlige. Det er altså viktig hvordan maten tar seg ut på tallerkenen.

Å kombinere smaker fra ulike land er også vanlig, dette var fremtredende på Bula

Naturvin skal alltid være på vinkartet.

Vårt besøk på Bula Neobistro artet seg slik:

Morsomt interiør med gamle bilder på veggene, vinkasser stablet oppå hverandre, et litt «uvanlig» skilt viste vei til toalettet  og selve toalettet hadde et Jesusbilde  som dekket hele veggen – uvisst av hvilken grunn.

Bula1

 

Et badekar fullt av flasker med musserende vin var også et morsomt innslag i lokalet.

IMG 5636

 

På Bula ble vi tatt godt imot og vist til bordet. Dessverre var vi nesten helt alene i restauranten, jeg liker best at det er en del folk, men sånn var det ikke denne gangen.

Man kan velge mellom en liten meny på 5 retter eller en stor på ca 20. Heldigvis hadde vi bestilt den lille menyen.

Vi fikk først to retter «på huset» ,

1. Svinehud med nam prik-dip. Dette smakte i utgangspunktet akkurat som baconsvor, eller ribbesvor, men den var piffet opp med et sterkt asiatisk krydder og ble servert med dip. Jeg synes det smakte uvanlig og ganske godt med den kombinasjonen

Fullsizeoutput 478c

 

2. Den andre retten Gyoza «margarita» med ponzusaus og olivenolje. Gyoza er japanske dumplings  og jeg er litt usikker på om jeg synes denne passet så godt sammen med ponzusaus. Det smakte helt greit, men Jørn likte det bedre enn meg.

Fullsizeoutput 4790

 

Så var det tid for den første retten i menyen vår, det var en ren vegetarrett

Helbakt pastinakk med kantarellkrem , gressløkmajones og forkullede potetchips. Dette var absolutt en god rett, men jeg synes kanskje at smakene gikk litt over i hverandre, vanskelig å finne de rene smakene. Fin å se på

Fullsizeoutput 478e

 

Så fulgte en ny vegetarrett: Englehårspasta m/ blekk og svart hvitløk, steinsoppbuljong, smørstekt steinsopp, erter, parmesan, toastsmuler og syltet shitake. Veldig god på smak, men også her synes jeg det ble for mange smaker. De ulike smakene slo hverandre litt ihjel.

Og av en eller annen grunn glemte jeg å ta bilde av denne retten.

Og så var vi kommet fram til fiskeretten, og den tok jeg i alle fall bilde av:-) Bakt lysing, røkt persille, bakt jordskokk, jordskokkchips, avruga og epletapioka.

Avruga er en slags erstatningskaviar, den lages av sild og er da mer miljøvennlig enn «ordentlig» kaviar som lages av utrydningstruede arter. Det kan jeg like!

Tapioka er, såvidt jeg vet, et stivelsesmiddel som brukes i vegansk matlaging istedet for gelatin. Lysingen smakte nydelig, men retten som helhet var litt for salt.

Fullsizeoutput 478d

 

Kjøttretten stod for tur, tørrmodket ytrefilet av okse, rubbet i schezuan, pepper, smørbakt gulrot, syltet gulrot, bokhvete, peppersaus med syltet grønn pepper

Fullsizeoutput 478f

 

Dette var et skikkelig godt kjøttstykke, mørt og smakfullt. Deilig, kraftig saus, kanskje litt for sterk etter min smak. Men alt i alt en deilig rett.

Desserten bestod av rislapper med plommer og vaniljeis. Salt karamell og honnicorn som topping. De honnicornene kunne vært utelatt, men en god dessert ellers.

Fullsizeoutput 47b0

 

Som en avslutning fikk vi Jellychot, det var en gelé laget på rom og bringebær servert i ett stronskall. Forfriskende.

Fullsizeoutput 4791

Jeg vil konkludere med at Bula neobistro absolutt er verdt et besøk. Her får du god mat med spennende smaker, artige detaljer i innredningen og hyggelige ansatte som kan sine saker. Besøket var imidlertid ikke uforglemmelig og jeg tror nok ikke vi kommer tilbake ved neste besøk i byen. Ikke for at det var noe feil, men jeg føler på en måte at det ikke var spennende nok for et nytt besøk slik som for eksempel Fagn er. Men for all del, skal du til Trondheim bør du besøke Bula hvis du liker at restaurantbesøket skal være litt utradisjonelt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *