Denne lakselasagnen er litt annerledes enn andre jeg lager siden jeg ikke har brukt tomatsaus. Jeg bruker i stedet creme fraishe og spinat som hovedingredienser i sausen, noe som smaker utrolig godt.
Men den aller største fordelen er at den lages på null time. Selve tilberedningsprosessen tar bare 10 – 15 minutter, og deretter lager den seg selv i stekeovnen i løpet av 20-30 minutter.
Det er viktig at den får stå på benken 5-10 minutter etter at den er tatt ut av ovnen, da «setter» den seg og det blir lettere å skjære den i pene stykker.
Du finner oppskrift på min andre lakselasagne HER.
Ingredienser 4 personer:
- Laksefilét
- 1 boks Crème Fraîche
- 1 pakke spinat
- 2 løk, grovhakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 vårløk i skiver
- 1 neve bladpersille, grovhakket
- Lasagneplater
- Revet mozarella
- Litt parmesan
- salt, pepper og muskat
- Smør
Fremgangsmåte:
- Skjær opp løk, hvitløk og vårløk og surr det i smør til det blir mykt
- Tilsett spinat og la den surre med til den faller sammen

- Tilsett creme fraishe

- La dette surre sammen noen minutter
- Tilsett bladpersille
- Smak til med salt, pepper og muskat
- Tilsett evt litt fiskefond
- Smør en ildfast form
- Legg laksefilétene i bunnen av formen
- Dekk den med lasagneplater
- Deretter spinatsausen
- Fortsett med dette i 2-3 lag
- Dryss revet mozarella og litt parmesan på toppen
- Legg en skje smør på toppen og dryss over litt oreganokrydder
- Stek lasagnen midt i ovnen i 20-30 minutter eller til osten har blitt gylden
Serevér gjerne en grønn salat ved siden av 
En fantastisk god Lakselasagne som gjorde lykke blant Nordstrandsdamene i går! Hovedingrediensene Salmalaks, spinat og Creme fraiche var en fin kombinasjon. Alltid lett å følge dine oppskrifter. Her får du også vist dine pedagogiske evner. Denne retten er en sikker vinner, og den kommer til å bli en gjenganger på mitt kjøkken.
Tusen takk, fine Kirsti. Koselig at du kommenterer. Veldig hyggelig at det også passet Nordstrandsdamenes kresne ganer :-)) Hehe