grønnsaker kjøtt kjøtt, lam ovnsretter

oktober 13, 2017 at 9:27 am

Lammekoteletter med pesto på høstens grønnsaker

Fullsizeoutput 40ab

Høsten altså! Riktignok burde jeg mislike den årstiden fordi det går mot mørkere tider, men fordi jeg er et matvrak elsker jeg høsten og alt den har å by på. Alle grønnsakene, frukten, fargene, kjøttet – markens grøde – bedre blir det ikke!

Jeg prøver å bruke dette i matlagingen så ofte jeg kan, rotgrønnsaker står på menyen nesten hver dag i en eller annen sammenheng og måltider med høstens ferske lam serveres også rett som det er . I går serverte jeg ovnsbakte rotgrønnsaker og lammekoteletter med pesto. Utrolig godt og svært enkelt å lage. Man trenger selvsagt ikke bruke kotelettene, men like gjerne filét, biff eller lammestek i skiver.

Selv om jeg bruker rotgrønnsaker nesten hver dag prøver jeg å variere hvilke grønnsaker jeg bruker slik at det ikke smaker likt hver gang. I går brukte jeg en god del beter, det finnes vel ikke grønnsaker med vakrere farger? Dessuten smaker de jo så godt også.

IMG 2678

 

Ingredienser:

  • 1 polkabete i strimler eller terninger, se bildet over
  • 1 gulbete i terninger
  • 1/2 sellerirot i terninger
  • 1 persillerot i terninger
  • 6-8 perlepoteter avhengig av størrelsen, evt mandelpoteter som deles i to
  • 1 stang stangselleri i små terninger
  • 1 løk i skiver
  • 5 hvitløkfedd, hakket
  • 1/4 purre, hakket
  • rosmarin, hakket
  • olje
  • salt og pepper
  • evt annet krydder
  • 1/2 glass pesto eller hjemmelaget (Jacobs er OK)

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell alle grønnsakene og del dem i terninger eller strimler
  • Hakk hvitløk, purre og urter
  • Ha olje i et ildfast fat
  • Legg grønnsakene inkl potetene i fatet
  • Krydre med salt, pepper og evt annet krydder
  • Bland godt
  • Hell over litt mer olje

IMG 2676

 

  • Bakes midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 30 minutter
  • Rør i fatet innimellom
  • Brun imens kotelettene på begge sider så de får fin farge
  • Ta fatet ut av ovnen og legg de ferdig brunete lammekotelettene over grønnsakene
  • Legg pesto på hver kotelett

Fullsizeoutput 40aa

  • Bak videre i ca 10 minutter
  • Kjenn etter om grønnsakene er ferdige
  • Anrett på tallerkener og servér gjerne en god rødvin ved siden av

Fullsizeoutput 40ac

Bon Apetit

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


4 + = tolv

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *