Haloumi med bakte rotgrønnsaker og blomkålris

Fullsizeoutput 40bf

Nå er det ikke så lenge før det er slutt på sesongen for rotgrønnsaker. Det er trist og jeg spiser det hver eneste dag nå som jeg har muligheten. Selvsagt får vi kjøpt rotgrønnsaker året rundt, men det er på ingen måte det samme som å få dem helt ferske.

I dag laget jeg en vegetarrett hvor jeg brukte disse rotgrønnsakene sammen med blomkålris og haloumi. Det var helt nydelig rett og slett. Du trenger ikke bruke haloumi, men kan bruke grønnsakene og risen som tilbehør til det meste eller spise det som selvstendig rett.

 

Bakte rotgrønnsaker:

Fullsizeoutput 40c0

 

Ingredienser:

  • 1 gulbete
  • 1 polkabeta
  • 2 gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • 1 persillerot
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 løk
  • 1 vårløk
  • 1/2 squash
  • Olje
  • Salt og pepper
  • Evt noen urter hvis du har

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell grønnsakene og del dem i små terninger, løken deler du i skiver
  • Ha olje i et ildfast fat og hell oer grønnsakene
  • Krydre med salt og pepper
  • Bland godt
  • Sett ovnen på190 grader o sett grønnsakene på midterste rille
  • Bak i ovnen ca 30 minutter
  • Rør noen ganger underveis
  • Kjenn om grønnsakene er passe stekt, det varierer litt

 

Blomkålris:

  • 1 blomkålhode
  • 1/2 sitron, saften
  • 1 neve basilikum
  • 1 vårløk
  • 5 cherrytomater
  • salt og pepper
  • olje

 

Fremgangsmåte:

  • Vask blomkålen og riv den på et rivjern
  • Ha i en bolle og skvis over sitronsaft
  • Vask tomatene og fjern innmaten
  • Del dem i små biter
  • Hakk vårløken og basilikumen
  • Bland godt sammen
  • Ha olje og litt smør i pannen
  • Ha blomkålrisen i pannen og rør godt med jevne mellomrom
  • La den putre i ca 5-6 minutter

 

Haloumi:

  • Del osten i skiver og stek i litt olje ved middels varme noen minutter
  • La den få litt farge, men ikke la den steke for lenge – da blir den som viskelær

 

Anretning:

  • Ha de bakte grønnsakene på en tallerken
  • Legg blomkålrisen over
  • Dandér osten rundt
  • Bon Apetit

 

IMG 2729

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *