Onkel Blå – måtte du leve lenge i Moss!

IMG 2765

Du synes kanskje overskriften er litt «rar», men den har sin forklaring. Moss er en by som ikke er bortskjemt med gode restauranter. Mange prøver å starte opp, men uten gjester går det ikke lenge før de må stenge dørene.

Vi liker å gå ut å spise innimellom, men har mer eller mindre gitt opp å gå ut i Moss siden det ikke er så mye som frister. Det er en del pizzasteder og noen restauranter som har holdt stand i mange år fordi de har mange stamkunder og dekker et behov. Men det er vanskelig å etablere noe nytt virker det som.

I den gamle Gudegården har det vært minst 3-4 ulike restaurantkonsept siden vi flyttet til Moss. For tiden er det Skarre øl & mat som holder til der. Jeg har vært der og kan absolutt anbefale stedet, de har blant annet helt nydelig Fish & Chips.   Jeg håper den også får et langt liv i de historiske lokalene, men da må folk komme.

Som vanlig var jeg spent da ryktene sa at det skulle etableres en ny restaurant i Moss , og at denne restauranten skulle satse på høy kvalitet, kortreiste produkter i sesong og alt sånt som jeg er tilhenger av. Mannen bak Onkel Blå er Patrik Schöning som har lang erfaring fra restaurantbransjen, er utdannet vinkelner og har jobbet blant annet på Theatercaféen og Son Spa.

Restauranten åpnet på Kirketorget i sommer og fikk en del omtale i lokalavisen, bl.a. da ordføreren klippet snoren på åpningsdagen. Den fikk også svært god anmeldelse i avisen og det er ofte en flying start for restaurantene.

I tillegg til å ha åpent til lunch og på kveldstid tilbyr restauranten også et eget frokostkonsept hvor folk kan få en god start på dagen, de lager for eksempel sin egen granola med yoghurt, grøt, diverse påsmurt etc. Jeg vet ikke hvorvidt dette konseptet er vellykket, men det håper jeg virkelig. Ved lunchtider har de flere lettere retter og er allerede blitt kjent for sine nybakte kanelbullar. De har jeg selv smakt og kan absolutt anbefale dem.

Fullsizeoutput 40d0

På lørdag passet det å prøve a la carte-konseptet deres, så bord ble bestilt. Det var gledelig å se at restauranten var full klokken 1930. Restauranten har flere typer bord i tillegg til en rekke med barstoler. Fargene er fine, litt kjølig blågrått, mer elegant og stilig enn koselig egentlig. Jeg vil også nevne gulvflisene som virkelig er stilige og helt tydelig av høy kvalitet. Dessuten er  stolene så gode å sitte på, det virker som det meste på restauranten er håndplukket av folk med blikk for høy kvalitet og komfort.

Men over til vår opplevelse av mat og service. Hyggelig mottagelse og menyen kom raskt på bordet. Servitøren fortalte om menyen og at torsken var byttet ut med uer denne kvelden. Husk å oppdatere nettsiden også, der står det kveite!  Jeg spiser helst fisk når jeg er ute, men er helt panisk engstelig for fiskebein. Så da jeg spurte om de kunne garantere beinfri fisk lovet hun å gi beskjed om dette til kjøkkenet. Min venninne som skulle ha hjort ble ikke spurt om hvordan hun ville ha kjøttet stekt, sånne ting bør ikke glemmes.

Vi bestilte hvert vårt vinglass mens vi ventet på maten, deilige viner og mange typer kunne fåes i glass. Bra! Det var litt ventetid på maten, men det var helt greit for oss, vi hadde det ikke travelt. Servitøren unskyldte ventetiden med at de var litt underbemannet den kvelden. Greit for oss, men de bør vel ikke være underbemannet en lørdagskveld?

Maten kom på bordet og så lekker ut, men tallerkenene var ikke varme. Dette gjorde at maten også ble fort kald. Smaken var imidlertid helt nydelig og jeg skulle gjerne slikket tallerkenen. Potetmosen ved siden av er en av de beste jeg har smakt. Men hjortefiléten hadde vært alfor rå for meg, heldigvis var det slik Torill likte den.

Helt nydelig uer uten antydning til bein.

Fullsizeoutput 40d1

 

Lekker hjortefilét

Fullsizeoutput 40d2

 

Restauranten har også mye godt på dessertmenyen, vi valgte den samme, multer, nyr, bringebær og marengs. Vakkert dandert og frisk og god smak.

Fullsizeoutput 40d3

Samlet sett synes jeg vi hadde fått nydelig mat med sesongens råvarer, det gleder mitt mathjerte. Noen feilskjær var det, men det ødela ikke opplevelsen i det hele tatt. Servicen var bra jevnt over.

Jeg er så glad for at vi har fått denne restauranten i Moss og jeg håper virkelig at folk vil bruke den. Måtte den få et langt liv her i byen, jeg lover i alle fall å bidra til det. Kommer garantert tilbake.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *