Jeg har veldig sans for å spise mat som har farger, gjerne servert på en fargerik tallerken også. Det verste jeg vet er f.eks. hvit mat med kokte poteter servert på hvit tallerken. Derfor er mange serviser her i huset fargrike og det samme er ofte maten. Noen ganger kan det kanskje bli litt for mye av det gode, men det er slik jeg liker det.
Denne gangen presenterer jeg en fargerik kylling- og pastasalat som både ser bra ut og smaker godt. De fargerike pastaskruene kommer fra Matbazaren.no som er en nettbutikk med mange deilige gourmetprodukter, spesielt fra Italia og Frankrike. Jeg anbefaler at du besøker siden deres.
Ingredienser:
- 4 gode kyllingfiléter
- 2-3 sjalottløk
- 1 moden avocado
- 1 zucchini,( kan utelates)
- 1/2 agurk
- 2-3 tomater
- 100 gram fetaost
- 2-3 ss god olivenolje
- 1 ss presset sitron
- 1 ss vann
- 1 salathode/ blandet salat
- Fargerike pastaskruer, gjerne Sapori fra Matbazaren
- Friske urter etter smak og lyst
Fremgangsmåte:
- Kok pastaskruene etter anvisning på pakken, de skal være al dente
- Hell av vannet og avkjøl
- Del kyllingfiletene i passe terninger eller skiver
- Brun raskt i pannen og etterstek videre ved svak varme
- De skal være gjennomstekt, men ikke tørre
- Skrell løk og skjær i ringer
- Del avocadoene i to og ta ut steinen.
- Bland løk og avocado i en bolle
- Smuldre i fetaost og bland
- Skvis over sitronsaft
Montering:
- Fordel salaten på et fat
- Legg pastaskruer over
- Legg tomater, agurk og løk over
- Fordel deretter kyllingen over grønnsakene
- Legg på avocado og løkblandingen
- Bland dette sammen med kyllingen
- Om du ønsker zucchinipasta på legger du den over til slutt
- Serveres med avocadokrem og godt brød
Avocadokrem:
- 1 hvitløkfedd, finhakket
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 tomat, finhakket
- 1 avocado
- 1 liten neve koriander, finhakket
- 1/2 ts spiskummin
- Litt salt
- Ha ingrediensene over på en tallerkene og knus det med en gaffel eller bruk en morter
Dette innlegget er en del av mitt samarbeid med Matbazaren.no