I Bangkok selges disse fiskekakene ofte som streetfood, dvs at man får kjøpt dem i mobile gatekjøkken. Man får dem selvsagt også servert på restauranter også, men felles for begge variantene er at de er noe mer spicy enn de jeg presenterer her. Disse er tilpasset norske smaksløker, men er du vant med spicy mat så kan du slenge i litt mer chili for eksempel. For de fleste vil jeg tro at denne versjonen er mer en sterk nok. Dessuten er de vanedannende, har man spist dem en gang har man lyst på dem hele tiden. Dssuten vil man antagelig ikke kjøpe ferdiglagde fiskekaker fra butikken på hjørnet mer, det vil i alle fall ikke jeg.
At jeg vet nøyaktig hva kakene inneholder er også viktig for meg. Her finnes det selvsagt ingen tilsetningsstoffer, kun naturlige råvarer og det er sånn jeg vil ha det. Jeg serverte fiskekakene sammen med ris og en spicy agurkrelish som er vanlig tilbehør til fiskeretter i Thailand.
Oppskriften er fra Thaimani, kokeboken til Terje Ommundsen, men jeg har byttet ut en del ingreidienser. Mine kaker er dessuten stekt i pannen mens i oppskriften skal de stekes i frityrkoker. Neste gang gjør jeg kanskje det, men de smakte helt supert pannestekt også.
Ingredienser:
- Ca 500 gram torskefilét (kan også bruke sei, hyse eller kolje)
- 5-8 tørkede, røde chili uten frø (får kjøpt disse i asiatiske forretninger i alle fall)
- 1 sjalottløk
- 2 vårløk
- 4 hvitløkfedd
- 1 liten neve koriander
- 1 galangarot, skrelt og finkuttet (kan evt bruke frisk ingefær) – galangarot fåes i asiatiske forretninger
- 6 kaffirlimeblader, finkuttet
- 100 gram grønne bønner, finkuttet
- 1/2 ts salt
- 1 ss fishsauce
- 1/2 ts sukker
- olje til steking (maisolje eller rapsolje)
Fremgangsmåte
- Mos chili, løk, hvitløk, koriander og galangarot i en morter til fin pasta, eller mos det i en foodprosessor (enklere)
- Tilsett limebladene
- Kjør fisken i en foodprosessor sammen med pastaen
- Tilsett de finkuttede bønnene
- Smak til med salt, fishsauce og sukker
- Lag små kaker som du ser på bildet
- Frittér dem i varm olje eller stek dem i pannen
- Som tilbehør smaker det godt med agurkrelish og ris
Hei!
Har sjekket oppskriften din på thaifiskekaker. Kan disse fryses?
Mvh
Stine Beathe
Jada, det er ikke noe problem 🙂 håper du liker dem.
Hei!
Kan man bruke fryst fisk til disse? Ser veldig gode ut!
Jada, det er ikke noe problem. Lykke til, håper de faller i smak