Aspargesmousse med røkelaks

asparges4

Nå begynner aspargesen å dukke opp i butikkene og selv om den ikke er norsk smaker den nydelig allikevel.
Denne retten er en oppskrift jeg har hatt på bloggen lenge og jeg tror oppskriften opprinnelig kommer fra et matblad. Det er i alle fall en deilig rett som er fin å bruke som forrett eller lunchrett.

Ingredienser:

1 bunt grønne asparges, men hold av noen topper til pynt

4 plater gelantin

3 dl creme fraishe eller kremfløte

2 sjalottløk

salt og pepper

litt sukker

røkelaks

aspargestopper til pynt

Tilberedning:

Rens aspargesen og del den i små biter

Fres dem i litt smør i pannen

asparges1

Legg gelantinen i bløt noen minutter

Hell creme fraishe over aspargesen i pannen og kok i ca 10 minutter

asparges2

Press vannet ut av gelantinen og ta den i pannen

Bland godt slik at gelantinen oppløses

Smak til med salt og pepper og evt litt sukker

Fordel aspargesmoussen i former og sett dem i kjøleskapet til de stivner

Brun aspargestoppne raskt i litt olje før servering

Tøm moussen ut på tallerkener og legg på røkelaks, aspargestopper og evt annet du måtte ønske

asparges3

I Maison har de brukt løyrom i stedet for røkelaks

Du kan selvsagt servere moussen i formene også, men det går lett å hvelve dem hvis du dypper formene raskt i varmt vann.

asparges4

Sausen ved siden av er rett og slett rømme som jeg tilsatte litt soyasaus. Kjempegodt :o))

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.