Nå begynner aspargesen å dukke opp i butikkene og selv om den ikke er norsk smaker den nydelig allikevel.
Denne retten er en oppskrift jeg har hatt på bloggen lenge og jeg tror oppskriften opprinnelig kommer fra et matblad. Det er i alle fall en deilig rett som er fin å bruke som forrett eller lunchrett.
Ingredienser:
1 bunt grønne asparges, men hold av noen topper til pynt
4 plater gelantin
3 dl creme fraishe eller kremfløte
2 sjalottløk
salt og pepper
litt sukker
røkelaks
aspargestopper til pynt
Tilberedning:
Rens aspargesen og del den i små biter
Fres dem i litt smør i pannen
Legg gelantinen i bløt noen minutter
Hell creme fraishe over aspargesen i pannen og kok i ca 10 minutter
Press vannet ut av gelantinen og ta den i pannen
Bland godt slik at gelantinen oppløses
Smak til med salt og pepper og evt litt sukker
Fordel aspargesmoussen i former og sett dem i kjøleskapet til de stivner
Brun aspargestoppne raskt i litt olje før servering
Tøm moussen ut på tallerkener og legg på røkelaks, aspargestopper og evt annet du måtte ønske
I Maison har de brukt løyrom i stedet for røkelaks
Du kan selvsagt servere moussen i formene også, men det går lett å hvelve dem hvis du dypper formene raskt i varmt vann.
Sausen ved siden av er rett og slett rømme som jeg tilsatte litt soyasaus. Kjempegodt :o))