Steinbit med tomatsalsa og potetstappe


Steinbit er en fisk jeg er veldig glad i, vel og merke hvis den ikke har ligget for lenge i fiskedisken (noe den ofte har, dessverre). Denne gangen virket den imidlertid ganske bra så jeg kjøpte med hjem til middag.

Som vanlig har jeg lyst til å prøve nye oppskrifter og ikke bare lage det samme hver gang. Denne gangen ble det til at jeg valgte å pannesteke den og servere tomatsalsa og potetstappe ved siden av. Det smakte helt fortreffelig.

Ingredienser:

Ca 500 g steinbit

Salt og pepper

1 rødløk

1/2 rød paprika

1/2 gul paprika

Mandelpoteter

2 gulrøtter

Persille

Salsaingredienser:

2 tomater

1/2 rød paprika

2 vårløk

1 rød chili uten frø

1/2 lime

1 kinesisk hvitløk

tomatpuré

salt og nykvernet pepper

litt sukker

 

Fremgangsmåte salsa:

Skjær tomater og paprika i små terninger. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk chili. Press saften av lime, alternativt 1/2 sitron.

Bland alt og smak til med salt, pepper og sukker.

Tomatsalsaen smaker best om den får stå og trekke minst 30 minutter før servering.

Kjør evt alt sammen i en blender.

Fremgangsmåte fisk og grønnsaker:

Salte og pepre fisken og stek den innledningsvis ved relativt høy varme så den får farge

steinbit4 La den surre videre i ca 10 min eller til den blir gjennomstekt

Kutt opp grønnsakene og surr dem i olje til de er ferdige

steinbit2

Fremgangsmåte potetstappe

Skrell og del mandelpoteter og gulrøtter i terninger og kok til det er mørt

ta av lokket og la det dampe til det er helt mørt

mos dette med en potetmoser

tilsett creme fraishe til det blir passe konsistens

hakk litt frisk persille og tilsett potetstappen

smak til med salt og nykvernet pepper

til slutt tilsettes 1-2 ss smør

 

steinbit5

Anretning:

Legg potetstappe på en tallerken med grønnsakene oppå

steinbit6

Legg steinbiten over grønnsakene

steinbit7

Legg til slutt salsa rundt.

Bon apetitt!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *