Steinbit er en fisk jeg er veldig glad i, vel og merke hvis den ikke har ligget for lenge i fiskedisken (noe den ofte har, dessverre). Denne gangen virket den imidlertid ganske bra så jeg kjøpte med hjem til middag.
Som vanlig har jeg lyst til å prøve nye oppskrifter og ikke bare lage det samme hver gang. Denne gangen ble det til at jeg valgte å pannesteke den og servere tomatsalsa og potetstappe ved siden av. Det smakte helt fortreffelig.
Ingredienser:
Ca 500 g steinbit
Salt og pepper
1 rødløk
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
Mandelpoteter
2 gulrøtter
Persille
Salsaingredienser:
2 tomater
1/2 rød paprika
2 vårløk
1 rød chili uten frø
1/2 lime
1 kinesisk hvitløk
tomatpuré
salt og nykvernet pepper
litt sukker
Fremgangsmåte salsa:
Skjær tomater og paprika i små terninger. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk chili. Press saften av lime, alternativt 1/2 sitron.
Bland alt og smak til med salt, pepper og sukker.
Tomatsalsaen smaker best om den får stå og trekke minst 30 minutter før servering.
Kjør evt alt sammen i en blender.
Fremgangsmåte fisk og grønnsaker:
Salte og pepre fisken og stek den innledningsvis ved relativt høy varme så den får farge
La den surre videre i ca 10 min eller til den blir gjennomstekt
Kutt opp grønnsakene og surr dem i olje til de er ferdige
Fremgangsmåte potetstappe
Skrell og del mandelpoteter og gulrøtter i terninger og kok til det er mørt
ta av lokket og la det dampe til det er helt mørt
mos dette med en potetmoser
tilsett creme fraishe til det blir passe konsistens
hakk litt frisk persille og tilsett potetstappen
smak til med salt og nykvernet pepper
til slutt tilsettes 1-2 ss smør
Anretning:
Legg potetstappe på en tallerken med grønnsakene oppå
Legg steinbiten over grønnsakene
Legg til slutt salsa rundt.
Bon apetitt!