Torsk har faktisk blitt min favorittfisk. Når den er akkurat passe kokt/stekt så smaker den helt nydelig, men blir den stående 1 minutt for lenge blir den tørr og mindre god synes jeg. Torsk er også et utmerket valg når man skal spise lett mat.
Ingredienser
- Ca 500 g torskefilét
- Maldonsalt
- 2 ss olivenolje
- 1-2 ss sitronsaft
- hakket persille
- 1 liten løk, hakket
- 1/3 squash, i små terninger
- 1/2 rød paprika, i små terninger
- 1/2 gul paprika, i små terninger
- 1 boks hermetiske cherrytomater
- salt og pepper
- 4 ss sitronsaft
- en neve frisk basilikum
Fremgangsmåte
- Legg torskefiletene i et smurt ildfast fat og strø maldonsalt over.
- Bland sammen olivenolje, sitronsaft og finhakket persille, og smør blandingen over torsken.
- Bakes i ovnen ved ca 225 grader i ca 10 minutter, til fisken er ferdigstekt.
- Skjær opp grønnsakene i like store biter.
- Fres først løken i litt olje og tilsett etterhvert paprikaen og deretter squashen.
- Sil av det meste av juicen fra de hermetiske tomatene og ha tomatene i grønnsaksblandingen.
- La det hele putre litt, før du skviser i litt sitronsaft og smaker til med salt og pepper.
- Tilsett strimlet basilikum rett før servering.
- Som tilbehør denne gangen serverte jeg spaghetti, men også ris, linser, bønner og poteter er godt som tilbehør.