Gambas al Pil Pil

I dag skal jeg dele en hemmelighet med dere. Dere skal få den hemmelige oppskriften på verdens beste Gambas al Pil Pil, eller Gambas con ajo som den også kalles.

Denne oppskriften har ingen lettvinte løsninger. Men har man dårlig tid kan man selvsagt bruke ferdigkokte, rensede scampi. Jeg bruker ferske reker i denne retten, synes det smaker mye bedre enn scampi her. Og det er jo reker, og ikke scampi, man får når man bestiller retten på restauranter i Spania.

Man kan spise Gambas al Pil Pil både som lunchrett, forrett eller hovedrett. Og styrkegraden er det ikke noe problem å endre. Denne oppskriften er HOT. Hele oppskriften følger til slutt i innlegget.

En god dose hvitløk

Og en god dose chili


Og en god dose bladpersille

Ingredienser:

Forrett for 4 personer

500 g reker med skall

2 dl GOD olivenolje

6-8 fedd hvitløk

2-3 hele chili uten frø

2 vårløk

1 ts cajennepepper

1 ss sitronsaft

2 ss hakket bladpersille

2 dl hvitvin (eller 3 ss Vianvangdram)

2 ss chilisaus

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Finhakk hvitløk, chili, vårløk og bladpersille og ha det i en bolle sammen med oljen.

Tilsett sitronsaft, hvitvin og krydder

Jeg har kommet frem til at det smaker bedre å skifte ut hvitvinen med Vianvang dram fra Brimis kjøkken, men den opprinnelige oppskriften bruker selvsagt hvitvin.

Rør alt godt sammen og tilsett rekene. Pass på at rekene er mest mulig dekket.

Sett det hele i kjøleskapet og la det marinere 1-2 timer og rør litt innimellom for å få marinade på alle rekene

Ved tilberedning tas rekene ut av marinaden igjen

Fres marinaden (uten reker) i pannen noen minutter, det skal ikke bli brunt

Tilsett rekene og la det bli gjennomvarmt.

Serveres glovarmt i porsjonsskåler med godt brød ved siden av.

Brødet brukes til å dyppe i sausen.

En raskere variant:

Bruk ferdig kokte scampi i stedet for ferske reker

Hopp over marineringen.

Drikke

Jeg foretrekker en tørr spansk hvitvin ved siden av, men øl skal visst også være godt. Siden jeg verken liker eller drikker øl så kan jeg ikke underbygge dette med egne erfaringer.

12 Comments on “Gambas al Pil Pil”

  1. >Dette så veldig godt ut. Det skal jeg lage. Vet ikke om jeg får tak i rå reker, men kan jo bruke rå scampi.

  2. >Hei Monica!
    Ja, det er virkelig utrolig godt :-). Det er ikke RÅ reker jeg bruker, men ferske. Hvis du ikke finner det kan du bruke frosne reker. Jeg synes det smaker veldig mye bedre enn scampi i denne retten.
    Lykke til, håper du liker det du også.
    Torill

  3. >Mmmmm, jeg kan kjenne smaken! Lenge siden jeg har spist, må prøve din oppskrift, den ser mmmmmm ut! Hege

  4. >Hei Hege!

    Ja, jeg elsker denne retten, men lager den ikke så ofte på den "ordentlige" måten med ferske reker og marinering. Det tar jo litt tid, men blir mye bedre enn hastverksmetoden synes jeg. Laget oksehaler etter din oppskrift i går, kjempegodt. Men jeg er mett enda. 🙂
    Torill

  5. Hei. Dette ser helt fantastisk ut. :O) Skal lage det te helgen. Men hva type Chili saus er det du bruker??

  6. Hei Torill!
    Jeg fulgte oppskriften og brukte 2 dl hvitvin. Men jeg fikk alt for mye væske og for tam smak! Jeg ser at du anbefaler alternativt 3 spiseskjeer dram, da blir jo væskemengden betydelig redusert og det hele “hottere”. Er det kanskje en skrivefeil i oppskriften, at du mener 2 spiseskjeer hvitvin istedenfor 2 dl?
    Gleder meg til neste forsøk!
    Hilsen Walter

    1. Hmm, tror det er 2 dl, men det er lenge siden jeg har laget det så jeg husker ikke helt faktisk. Så retten din ut som den på bildene mine? Det skal jo være en del væske som man dypper brødet i. Men du kan jo bare redusere væskesmaken etter din smak. Skjønner ikke helt det med tam smak, synes den er brennhet. Men tilsett masse chili så blir den het nok sikkert ;o)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *