Steinbit er ikke verdens vakreste fisk, men du verden så deilig den smaker. Jeg har opp gjennom årene laget mange ulike retter med denne fisken, og de har blitt gode alle sammen. Denne retten har jeg ikke laget før og oppskriften er stort sett selvkomponert. Hadde egentlig tenkt å bruke pesto (med basilikum), men så fant jeg en oppskrift på purrepesto og det måtte jeg jo prøve.
Det kan kanskje virke litt rart med rødvinssaus til fisk, men det smakte faktisk helt nydelig og litt uvanlig. Men så var sausen spesiell også. Hvem ofrer nesten en hel rødvin for så å koke den inn til 1/10-del bare for at smaken skal bli bra?
Ingredienser:
4 personer:
600 g steinbitfil’et (pass på at fisken ikke er for gammel, da smaker den ikke godt)
5 purre
1 dl soyaolje
1 neve ristede pinjekjerner
1/2 neve revet parmesanost
Salt og pepper
Cherrytomater
1 neve basilikum
Balsamicoeddik
6 dl rødvin
5 dl kjøttkraft
Fremgangsmåte:
Det lønner seg å starte med sausen for den tar lengst tid.
Ta kjøttkraft og rødvin i kjelen og kok opp
La dette koke inn og koke inn til det gjenstår 1/6 del av opprinnelig mengde, ca 1 time
Smak til med balsamicoeddik, salt og pepper
Kutt det grønne på purren opp i biter og ta det over i kjøkkenmaskinen eller blenderen
Tilsett parmesan, olje, pinjekjerner, salt og pepper
Kjørt dette sammen til det har blitt en “grøt”
Bre purrepestoen over fisken som du har krydret med salt og sitronpepper
Ta ønsket antall cherrytomater og skjær et kryss på toppen av hver tomat
Tilsett salt og pepper
Hell over balsamicoeddik i ønsket mengde
Strø hakket basilikum over
Settes i ovnen (200 grader) sammen med fisken og bakes ca 20 minutter
Det er viktig at fisken ikke står for lenge i ovnen, da blir den tørr.
Rødvin smaker godt til, så man kan ta resten av rødvinen som man brukte til sausen.
>Hei torill.
Håper du kan lage noe digg mat til oss en dag. vi vil gjerne smake appelsinbrownie:D Ta det med til oss så fort du kan! håper på positiv tilbake melding!:)
Hilsen 2RLA
>Vi gleder oss..
>Haha! Takk for kommentaren :-). Jada, jeg skal lage appelsinbrownies til dere en dag, men dere får vente en stund. Hvis alle fremfører fylkesoppgaven blir det appelsinbrownies helt sikkert!