Jeg synes det er morsomt å prøve ut nye ting, så det gjorde jeg også i går. Da kombinerte jeg smaker som egentlig ikke passer sammen i det hele tatt, nemlig den sterke gorgonzolaosten og den sarte smaken på laks.
Resultatet ble godt, men som forventet overdøvet gorgonzolaen til en viss grad smaken av laksen.
Ingredienser:
2-3 personer:
1 salmalaks eller annen laksefilét
3 dl gresk yoghurt
Ca 1 dl grgonzola
Cherrytomater
1/2 gul squash
2 vårløk
Asparges
Salt og sitronpepper
Fremgangsmåte:
Del laksen i passe stykker og legg oppi
Krydre filétene med salt og sitronpepper
Bland yoghurt og gorgonzola ved hjelp av en gaffel slik at osten blir gnidd ordentlig ut
Legg dette over lakseskivene
Plassér cherrytomater, squash og vårløk rundt fisken
Stekes i ovn ved 200 grader i ca 15-20 minutter
Som tilbehør serverte jeg asparges og pasta denne gangen
For å pynte litt la jeg tynne skiver av gulerøtter og agurk på toppen (julienne). Men det var egentlig mest for at jeg hadde lyst til å bruke juliennejernet mitt :-).
>Dette ser kjempegodt ut! 😀