Bakt sellerirot med fargerikt tilbehør

IMG 8381

Dette ble en skikkelig fargerik rett slik jeg synes det er moro å lage innimellom. Knallfargen er et blikkfang, men det viktigste er selvsagt smaken. Sellerirot er en av mine favorittgrønnsaker, så det var naturlig å bruke det i denne retten. Du finner en annen oppskrift på bakt sellerirot på bloggen : 

Når det gjelder sausen så smaker den altså så godt at du bør virkelig prøve den. Du kan bruke den til forskjellig mat, ikke bare vegetarretter. Den er blant annet perfekt til laks.

Det er viktig at du forveller grønnsakene før du tar dem i blenderen.

 

Grønn saus:

  • 1 pk frisk spinat, 200 gram
  • ca 100 gram revet parmesan
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1/2 potte basilikum eller 1 pakke
  • 1/2 potte bladpersille eller 1 pakke
  • Kokevann fra pastaen til passe tykkelse på sausen
  • Saft av 1/2 sitron
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl grønnsaksbuljong

 

Tilberedning:

  • Ha hvitløk, spinat, basilikum og persille i en kjele med lettsaltet vann og forvell dette kjapt
  • Hell av  mesteparten av vannet
  • Ha resten rett i en blender , tilsett grønnsaksbuljongen og kjør det sammen med parmesan til det er helt most
  • Ta av ca 2-3 dl av pastavannet og ha dette i blenderen og kjør det sammen med grønnsakene (tilsett litt etter litt)
  • Spe evt med mer vann for å få en fin konsistens
  • Smak til med sitron og salt 

 

Sellerirot:

  • 1 middels stor sellerirot
  • Rapsolje + litt smør
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell selleriroten,  del den i skiver og del hver skive i to
  • Pensle skivene med olje og krydre med salt og pepper
  • Ha smør og olje i pannen og varm opp til middels-sterk varme
  • Stek skivene noen minutter til de har fått litt farge
  • Sett oven på 190 grader
  • Legg selleriskivene over på en bakepapirkledt plate
  • Bak skivene i ovnen ca 15-20 minutter til de er møre (de skal fortsatt ha litt tyggemotstand)
  • Ta dem ut av ovnen og hold dem varme

 

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Jeg valgte Conchiglie på grunn av fargen 

Husk å holde av et par dl av kokevannet for tykning av sausen.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *