Andebryst med rotgrønnsaker, bønner og fløte/ bringebærsaus

B3DBAB2E D0C9 4A22 8F8F C5F202F811FF 1 201 a

Jeg har ikke spist andebryst på mange år, men tidligere laget jeg det ganske ofte. Plutselig likte jeg det ikke så godt lenger og så spiser jeg jo for det meste sjømat og plantebasert kost. Imidlertid fikk jeg lyst til å prøve igjen, kanskje smaken min hadde endret seg.

Siden jeg har laget andebryst mange ganger ville jeg ikke kopiere noen av oppskriftene fra tidligere, så dette er en ny oppskrift for meg.

Mine tidligere oppskrifter på and finner dere her: OPPSKRIFTER PÅ ANDEBRYST

Jeg vil anbefale å kjøpe andebryst av god kvalitet, helst kortreist. Jeg kjøpte Gårdsand fra Vestfold, og den kan jeg virkelig anbefale – den var både mør og smakfull. Dessuten har den levd et godt liv.

Jeg har en saus som jeg virkelig elsker, men den lager jeg ikke så ofte lenger siden jeg sjelden spiser kjøtt. Denne sausen har jeg også laget til fjærkre en gang tidligere, og det passet helt utmerket til det også. Så nå vil denne sausen bli fast følge til and og kalkun.

Oppskriften nedenfor er beregnet til 4 personer,

 

Fremgangsmåte andebryst:

 • Ta andebrystene ut av pakken, skyll og tørk dem
 • Skjær ruter i skinnet, ikke i kjøttet
 • Dryss over salt og pepper og gni det godt inn
 • Ha rapsolje og smør i pannen og sett den på høy varme
 • Legg i andebrystene i pannen med skinnsiden ned
 • Brun andebrystene noen minutter til skinnet har fått fin farge
 • Snu andebrystene og stek dem noen minutter på den andre siden 
 • Stek deretter brystene ferdig i ovnen ved 200 grader i 12-14 minutter (avhengig av hvor rødt du vil ha kjøttet)
 • La andebrystene hvile 15-20 minutter før du skjærer dem opp

 

Fløte- og bringebærsaus:

Som nevnt over er dette en av mine favorittsauser som jeg har brukt mye til kjøtt. Siden jeg ikke spiser rødt kjøtt lenger har jeg begynt å lage den til litt «finere» retter av fjærkre. Tror den feks hadde smakt nydelig til kalkunbryst, men det har jeg ikke prøvd.

Det tar litt tid å tilberede sausen siden den må koke inn ganske lenge, men bare man er forberedt på det så går det greit.

 

Ingredienser:

 • 1 ss brunt sukker (kan også bruke vanlig sukker)
 • 3-4 ss bringebæreddik
 • 6 dl kyllingkraft
 • 4 dl kremfløte
 • 3 ss smør
 • 1/2 ts salt

 

Fremgangsmåte:

 • Smelt sukkeret forsiktig i kjelen, men ikke rør
 • Følg nøye med så sukkeret ikke blir brent
 • Tilsett eddiken og la det koke litt inn før du tilsetter kraft og fløte
 • La dette koke inn slik at det blir redusert til litt under halvparten av opprinnelig mengde
 • Om du synes sausen er for tynn kan du tilsette litt maizenna (mengde står på esken)
 • Pisk inn smør til slutt
 • Ikke la det koke etter at du har tilsatt smøret
 • Smak evt til med litt salt 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *