Gratinerte aubergineskiver med bakte grønnsaker

IMG 8401

Aubergine er en av mine favoritter når jeg skal lage vegetarretter. Den smaker deilig og er også veldig anvendelig. Den kan brukes som selvstendig rett og også som tilbehør. Jeg har flere oppskrifter med aubergine på bloggen, du finner dem her:

OPPSKRIFTER MED AUBERGINE

Denne oppskriften serverte jeg som hovedrett, men fjerner du de bakte grønnsakene kan du bruke skivene som tilbehør eller forrett. Bruk da gjerne salat ved siden av.

Oppskriften er beregnet til 4 småspiser eller 2 storspisere 🙂

 

Ingredienser:

  • 1-2 auberginer
  • 2 sammenvispede egg
  • Panko eller brødsmuler
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Del auberginene i skiver på langs
  • Dryss salt på begge sider og la de ligge på benken ca 20 minutter (for å fjerne bitterstoffene)
  • Skyll av saltet og tørk skivene
  • Krydre på vanlig måte
  • Ha panko eller brødsmuler i en bolle/ fat o sammenpisket egg i et annet
  • Vend auberginene først i egg og deretter i panko
  • Ha olje og litt smør i pannen og varm opp på relativt høy varme
  • Legg i aubergineskivene og stek dem på begge sider til de får en gylden farge
  • Klegg deretter skivene over på en stekeplate med bakepapir
  • Stek dem ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gjennomstekt

 

Grønnsaksform:

Her står du helt fritt til å velge de grønnsakene du vil. Jeg tok en titt u kjøleskapet og valgte ut de jeg ville bruke. 

  • 2 gulrøtter
  • 1 stor eller 2 små gulbeter
  • 1/2 squash
  • 1/2 pakke perlepoteter
  • 4 hvitløkfedd
  • 1 neve cherrytomater
  • 1/2 bunt bladpersille

rester av sausen jeg laget til en annen rett for noen dager siden som bestod av:

 

  • 1 pakke spinat
  • 1/ bunt bladpersille
  • 1/2 bunt basilikum
  • 2 hvitløkfedd

Jeg delte grønnsakene i terninger og la dem i en form, krydret med salt og pepper

Helte den grønne sausen over og blandet godt

Lot formen stå i ovnen like lenge som aubergineskivene

Rør gjennom grønnsakpne flere ganger under tilberedningen

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *