Blåskjell med tomater og champagne

A89B6184 D8D5 455D AD0F F2BB2CD741D9 

Blåskjell er en av mine favoritter fra havet, men det er ikke så ofte vi spiser det her hjemme siden Jørn er litt allergisk. Når vi er ute bestiller jeg det ofte så jeg får da smakt det innimellom. Da vi var i Bodø for noen uker siden fikk jeg servert nydelige blåskjell sammen med masse tomater og hvitløk. Blåskjellene var dampet i prosecco så du kan like gjerne bruke det eller cava, jeg brukte champagne fordi det var en åpnet flaske i kjøleskapet.

Jeg prøvde å gjenskape retten fra Bodø, men jeg hadde jo ikke oppskrift på den – så dette blir min versjon . Og dette ble altså helt nydelig, den overtar plassen som favorittblåskjell i heimen! Anbefales.

Om du vil ha flere blåskjell-oppskrifter så finner du dem på bloggen ved å trykke på denne linken: BLÅSKJELL

Ingredienser (beregnet til 2 personer)

 • 1 nett  blåskjell
 • 3-4 hvitløkfedd
 • 1 liten rødløk, finhakket
 • 1 rød chili hakket (jeg utelot det fordi jeg er allergisk)
 • 1,5 dl musserende vin (prosecco, cava eller champagne)
 • 6-700 gram cherrytomater delt i to
 • 2,5 dl matfløte
 • Salt, pepper
 • Sitron
 • Persille

Fremgangsmåte :

 • Vask blåskjellene og kast de som har åpnet seg eller er ødelagt
 • Surr hvitløk, løk og evt chili i olivenolje til det er mykt
 • Tilsett vinen og la det koke litt inn
 • Tilsett tomatene og la de surre med 2-3 minutter
 • Smak til med krydder
 • Tilsett blåskjellene, sett på lokk og la det dampe ca 5-6 minutter (Løft på lokket og sjekk om de har åpnet seg)
 • Tilsett matfløten og bland godt med blåskjell/ tomater
 • La dette få noen minutter så alt blir varmt
 • Hell blåskjellene på et fat og ha sitron og persille over

Jeg serverte blåskjellene med sprøstekte pommes frites og hjemmelaget aioli

IMG 5055

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *