Dette er en enkel forrett som smaker kjempegodt!
Her har jeg brukt reker, men det er ingenting i veien for å bruke for eksempel røkelaks eller andre skalldyr. En anvendelig forrett med andre ord. Hvis man har et selskap hvor det er noen som ikke tåler skalldyr kan man bare bytte ut rekene med god røkelaks. Enkelt og greit.
Jeg anbefaler å bruke ferske reker, men man kan selvsagt også bruke gode reker på glass for å spare tid.
Oppskriften er beregnet til 4 personer
Ingredienser:
- 1/2 kg reker med skall
- 1 vårløk, finhakker
- 2 modne avocado
- 100 gram (1/2 boks) Philadelphiaost uten smakstilsetning
- Saft og skall av 1/2 lime
- Salt og pepper
- Pynt med feks gratateplekjerner og persille
- Serveres med feks 1 skive ristet loff
Fremgangsmåte
- Rens rekene og sett til side
- Skrell avocadoene og fjern stenen
- Del avokadoen i mindre biter
- Ha ost og avocado i en bolle og mos sammen med en mikser (røren skal være helt glatt)
- Tilsett saft og skall av lime
- Smak til med salt og pepper
- Fordel mosen i 4 glass eller på skåler
- Fordel rekene over og pynt med det du ønsker eller gjør slik jeg har foreslått