Sommertallerken

CB9B013E 3A77 448C 9BEA B855EF3D9EF6 1 201 a

Det er enkelte matretter som jeg bare spiser om sommeren, dette er en av dem. Jeg lager den i ulike utgaver, en annen utgave finner du HER. Vanligvis koker jeg kålen og legger den opp på fatet, men her har jeg surret den sammen med rømme. Hva som er best er en smak sak, jeg tror kanskje jeg synes denne er best, men den har (dessverre) flere kalorier. Imidlertid kan man jo unne seg denne utgaven en gang i løpet av sommeren.

Det bør absolutt brukes god skinke i denne retten. Jeg brukte både god parmaskinke og Strandaskinke

Tipset om å surre kålen i rømme fant jeg forresten på Matprat, jeg har imidlertid ikke fulgt denne oppskriften slavisk..

Mengde på ingrediensene regulerer du bare etter antallet som skal spise

Ingredienser:

1 sommerkål eller spisskål (middels størrelse)

Nye poteter, børstet eller skrelt

Gulrøtter, del først på langs og deretter på tvers (se størrelsen på bildet)

God spekeskinke

1 beger seter-rømme eller lettrømme

Kruspersille, hakket

Små tomater delt i 4

Salt, pepper

Vårløk

Kruspersille

Tomater

Fremgangsmåte:

Del kålen i fire etter at du har fjernet stilkfestet og bladene

Del deretter hver del i skiver

Smelt smør i en gryte eller en dyp panne

Legg i kålskivene og la dem surre 6-7 minutter ved middels varme

Tilsett rømmen og bland godt sammen med kålen

La dette surre sammen mens du koker poteter og gulrøtter i samme kjele

Tilsett vårløk, persille og krydder i kålblandingen og la det surre til poteter og gulrøtter er ferdigkokt

Ha gulrøttene sammen med kålen og bland godt, men hold av noen til pynt

Legg kålblandingen på fat og legg skinke og poteter over

Pynt med tomater, gulrøtter og kruspersille

Tilsett gjerne mer rømme om du vil ha mer «saus”

9CC0514F C40C 4F0C 8241 2341D0B60B51

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.