Smakfull vegetargryte

960843BC 132F 44CD AF1C E3D149D0A0E3

Vi spiser ganske ofte grønnsaksretter her i huset, det er både sunt og godt. Jeg har mine favoritter, men prøver å variere så ofte jeg kan. Denne gangen valgte jeg en vegetargryte, det er kjapt å lage og smaker utrolig godt. 

På bloggen er det mange oppskrifter på vegetarmat, både gryter, ovnsretter og mye annet. Gå gjerne inn på denne linken hvis du vil ha tips til vegetarmat.

Denne oppskriften er beregnet til 4 personer

Ingredienser:

  • 1 løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1 stor gulrot eller 2 små, i små terninger
  • 1 stilk av stangselleri i små terninger
  • 1 liten pastinakk i små terninger
  • 1/2 squash i små terninger
  • 1 pakke kikerter
  • 1 pakke røde linser (ferdigkokt)
  • 1 boks knuste tomater
  • 1 boks kokosmelk
  • 1,5 dl grønnsaksbuljong
  • 3 ts malt karri
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 1/2 – 2 ts Piment d’Espelette
  • Bladpersille
  • Salt og pepper
  • Smør og olje til steking

Fremgangsmåte:

  • Hell vannet av linser og kikerter og skyll de i kaldt vann (ikke bland dem)
  • Finn fram en gryte og smelt smør og olje i gryten
  • Tilsett hakket løk og hvitløk
  • La dette surre sammen noen minutter så det blir mykt
  • Tilsett gulrøtter, stangselleri og pastinakk i terninger
  • La dette surre sammen 5-6 minutter
  • Tilsett krydderet og rør godt sammen
  • La det surre et par  minutter og tilsett tomater, kokosmelk, grønnsakskraft, kikerter og squash
  • Bland dette godt og la det koke på middels varme uten lokk i 15-20 minutter
  • Tilsett linsene og la det koke videre ca 5 minutter
  • Dryss over grovt hakket bladpersille

Serveres med kokt ris

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.