Mine aller beste horn

Fullsizeoutput 5c71

Det er ikke så ofte jeg baker horn og når jeg gjør det er det som oftest fylte horn. Men innimellom er det greit å bake «vanlige» horn også. Og når man er veldig glad i å bake gjærbakst fyller det seg raskt opp i fryseren. Da er det greit å fylle opp med noe annet enn brød, rundstykker og kardemommeboller også. 

Denne deigen er den jeg som regel bruker når jeg baker finbakst. Det er selvsagt helt greit å bake grove horn også, men denne gangen er det de fine og ikke fullt så sunne horn som gjelder, og da er det favorittdeigen jeg bruker.

Ingredienser:

  • Ca 1 kg hvetemel
  • 3 ts sukker
  • 25 gram gjær eller 1/2 pakke tørrgjær
  • 5 dl bakemjølk (du kan bruke vanlig melk også hvis du ikke finner bakemjølk, men smaken blir litt forskjellig siden bakemjølk er litt syrnet)
  • 1 dl vann
  • 1 egg + 1 egg til pensling
  • 1 ts salt
  • 50 gram usaltet smør (mykt, ikke kjøleskapkaldt)

Fremgangsmåte:

  • Ha melet i bakebollen sammen med salt og sukker
  • Varm væsken til fingervarmt og rør ut gjæren i litt av væsken
  • Ha væsken i bakebollen
  • Tilsett egget
  • Kjør deigen ved lav hastighet til deigen er blandet
  • Øk hastigheten noe og kjør deigen i ca 10 minutter
  • Tilsett smøret litt etter litt i terninger. 
  • Kjør deigen til alt smøret er eltet godt inn i deigen etter ca 10-12 minutter (total eltetid er altså ca 20 minutter)
  • Ha plast over bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time og 20 minutter (men det kan variere)
  • Ha deigen ut på benken og del den i to like deler
  • Kjevle en og en deig ut til en sirkel
  • Del sirkelen i 8 deler (fint å bruke en pizzakniv

 IMG 1933

  • Rull hver trekant fra den bredeste delen til den tynne og form til horn
  • Legg over på bakepapirkledt stekebrett og la hornene heve under klede i ca 30 minutter (legg 8 horn på hvert brett)
  • Pensle hornene med sammenpisket egg og strø over sesamfrø eller valmuefrø (eller dropp det)
  • Stekes midt i ovnen ved 225 grader over- og undervarme i ca 20 minutter til hornene har pen farge
  • Avkjøles på rist

Fine å fryse

178F7E0B 4D9D 49BD B38C 640FEFE36579

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *