Skreiloin med posjert egg og tørrsaltet, bøkerøkt bacon

Fullsizeoutput 5c85 

 I skreisesongen spiser vi skrei minst en gang per uke, og da er det selvsagt littt vanskelig å variere måten å servere den på. Men jeg gjør så godt jeg kan. Denne retten fikk jeg inspirasjon til fra menyen til Theatercaféen, synes det var en litt spesiell måte å servere skrei på. Resultatet ble supert så det kan jeg trygt anbefale videre.

Jeg vil også nevne at baconet er viktig! Jeg er veldig kresen på det, men har nå funnet min favoritt som dessverre ikke selges i butikk, men via Reko-ringer (Rettferdig Konsum). Mitt favorittbacon er Tørrsaltet og bøkerøkt bacon fra Mellom Fange Gård i Aremark.

Merk dere også at det er mange idéer å hente ved å lese menyene nøye når man er på restaurant. Jeg har hentet flere idéer på den måten. Det blir selvsagt ingen kopi, men man finner inspirasjon .

I denne retten tilberedte jeg skreien slik jeg alltid gjør:

 Fremgangsmåte:

  • Skrei i ønsket mengde 
  • Del skreien i porsjonsstykker
  • Tørk av fisken og legg den på et kjøkkenpapir
  • Dryss over grovt salt på begge sider
  • La det stå i ca 10 – 15 minutter
  • Stek baconet og sett det til side mens fisken tilberedes
  • Skyll av saltet og tørk fisken
  • Dryss på salt og pepper på nytt
  • Legg den over i en ildfast form med litt olje
  • Sett stekeovnen på 190 grader
  • Legg fisken i den ildfaste formen og legg litt smør over
  • Stek fisken ca 12 minutter og sjekk at den er ferdig (den skal flake seg når du trykker forsiktig med en skje) 
  • Bak den et par minutter ekstra hvis den ikke flaker seg

Eggene:

Jeg er nesten avhengig av posjert egg så det har jeg laget mange ganger. Mange kvier seg for å lage det fordi de tror det er så vanskelig, men det er det absolutt ikke

  • Kok opp vann til eggene
  • Tilsett salt og litt eddik (ca 3 ss eddik)
  • Knekk et og ett egg i hver sin lille kopp
  • Når vannet fosskoker heller du forsiktig eggene ned i vannet
  • Slå ned varmen så det ikke fosskoker
  • Min favoritt-koketid er 3 1/2 minutt, men noen foretrekker å la det koke litt lenger
  • Hviten skal være stiv, men plommen løs
  • Ta eggene forsiktig opp og legg dem på et kjøkkenpapir så det renner av seg vannet


Montering:

  • Anrett fisken på en varm tallerken
  • Legg  egg  og bacon på fisken
  • Skjær et snitt i egget slik at plommen renner utover
  • Server med for eksempel kokte poteter, potetmos eller stekte poteter og grønnsaker

Bon Apetit!

Fullsizeoutput 5c86


Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *