For noen uker siden hadde vi en fabelaktig kveld på Statholdergaarden. Vi har vært der tidligere, men det er flere år siden sist og jeg ble absolutt ikke skuffet denne gangen heller. Det er en grunn til at Bent Stiansen beholder stjernen sin år etter år, den er virkelig fortjent.
I tillegg til nydelig mat var service og kunnskap helt på topp. Stor takk til unge Ramberg som hadde vårt bord for kvelden. Ikke i familie, bare litt morsomt siden alle ved bordet het Ramberg også 🙂
Restauranten klatret opp og befinner seg nå blant favorittene mine i Norge sammen med Credo i Trondheim.
Rambergfamily på farten igjen:
Nedenfor kan dere se hva vi fikk servert denne kvelden, det var vel totalt 12-14 retter.
Amuse Bouche:
Kamskjell og røye
Hvit asparges, blåskjell- og persillesuppe
Sjøkreps
Sitron og jordskokk, Sjøkrepssaus
Denne retten tok jeg ikke bilde av dessverre
Så fulgte
Hval
Grillet hjertesalat, mango og ingefær. Ponzusaus
Nypotet og løyrom
Artisjokk og rødløk. Sitrontimiansaus
Også her glemte jeg å ta bilde. Ble mest opptatt av å se og smake.
Breiflabb
Knutekål, salsa orde, petit pois, vårgulrøtter og skorsonnerot
Skalldyr og limevinaigrette
Deretter fulgte fiskerett nr 2, nemlig min favorttfisk
Piggvar
med blomkål, quinoa og purre Dillvelouté
Så var det tid for en hvilerett som bestod av
Nyr, agurk og hylleblomst
Så var tiden kommet for kjøttrettene som startet med
Vaktel
Fennikel og estragon, Kyllingbuljong.
Her fikk vi både lår og filet av vaktelen og jeg begynte virkelig å bli mett
Ny kjøttrett fulgte, nemlig
Lam
Lammepølse, løk, potet, pepperrot, spisskål og hasselnøtter. Sennepssaus
Nå var jeg så forsynt at jeg klarte knapt å spise noe av lammet, men kjente selvsagt at det var like fantastisk som de andre rettene
Tid for ost, og alle ostene var norske
Tilbehør: Honning, pekannøtter, tindved, rosiner og brød
Første dessert var
Ferskost og eple
urter og solbær
Alt er jo så lekkert presentert også <3
Så fulgte hoveddesserten som var helt super
Rabarbra
Jordbær og mascarpone
Så var det oss damene som fikk tigget oss til en annen dessert som en av oss hadde smakt før. Denne bestod av bringebær og lakris, to av våre favorittingredienser. Helt fantastisk, skulle bare ønske jeg hadde hatt plass til alt 🙂
Måltidet ble avsluttet med kaffe fra Tim Wendelboe, en skikkelig smaksopplevelse selv om jeg ikke er noe «kaffemenneske».
Jeg vil absolutt anbefale Statholdergaarden til alle som ønsker å spise et gourmetmåltid på en stjernerestaurant, den innfrir på alle områder. Jeg har spist på flere både 1 , 2 og 3- stjerners restauranter, og Statholdergaarden kommer meget høyt opp i dette selskapet.
Det er så klart ikke gratis, men det finnes restauranter som er atskillig dyrere enn denne.