Statholdegaarden – toppklasse

Statholder Fullsizeoutput 5426

For noen uker siden hadde vi en fabelaktig kveld på Statholdergaarden. Vi har vært der tidligere, men det er flere år siden sist og jeg ble absolutt ikke skuffet denne gangen heller. Det er en grunn til at Bent Stiansen beholder stjernen sin år etter år, den er virkelig fortjent.

I tillegg til nydelig mat var service og kunnskap helt på topp. Stor takk til unge Ramberg som hadde vårt bord for kvelden. Ikke i familie, bare litt morsomt siden alle ved bordet het Ramberg også 🙂
Restauranten klatret opp og befinner seg nå blant favorittene mine i Norge sammen med Credo i Trondheim.

Rambergfamily på farten igjen:

2FD023B2 FA36 4DBE 8F9B 90D96D7E4B70

Nedenfor kan dere se hva vi fikk servert denne kvelden, det var vel totalt 12-14 retter.


Amuse Bouche:

Fullsizeoutput 5419

Kamskjell og røye 

Hvit asparges, blåskjell- og persillesuppe

Fullsizeoutput 541a

Sjøkreps

Sitron og jordskokk, Sjøkrepssaus

Denne retten tok jeg ikke bilde av dessverre

Så fulgte 

Hval

Grillet hjertesalat, mango og ingefær. Ponzusaus

Fullsizeoutput 541b

Nypotet og løyrom

Artisjokk og rødløk. Sitrontimiansaus

Også her glemte jeg å ta bilde. Ble mest opptatt av å se og smake.

Breiflabb

Knutekål, salsa orde, petit pois, vårgulrøtter og skorsonnerot

Skalldyr og limevinaigrette

Fullsizeoutput 541c

Deretter fulgte fiskerett nr 2, nemlig min favorttfisk


Piggvar

med blomkål, quinoa og purre Dillvelouté

Fullsizeoutput 541d

Så var det tid for en hvilerett som bestod av


Nyr, agurk og hylleblomst

Fullsizeoutput 541e

Så var tiden kommet for kjøttrettene som startet med


Vaktel

Fennikel og estragon, Kyllingbuljong.

Her fikk vi både lår og filet av vaktelen og jeg begynte virkelig å bli mett

Fullsizeoutput 541f

Fullsizeoutput 5420

Ny kjøttrett fulgte, nemlig


Lam

Lammepølse, løk, potet, pepperrot, spisskål og hasselnøtter. Sennepssaus

Fullsizeoutput 5413

Nå var jeg så forsynt at jeg klarte knapt å spise noe av lammet, men kjente selvsagt at det var like fantastisk som de andre rettene

Tid for ost, og alle ostene var norske

Tilbehør: Honning, pekannøtter, tindved, rosiner og brød

Fullsizeoutput 5421

Første dessert var


Ferskost og eple

urter og solbær

Fullsizeoutput 5422

Alt er jo så lekkert presentert også <3

Så fulgte hoveddesserten som var helt super


Rabarbra

Jordbær og mascarpone

Fullsizeoutput 5424

Så var det oss damene som fikk tigget oss til en annen dessert som en av oss hadde smakt før. Denne bestod av bringebær og lakris, to av våre favorittingredienser. Helt fantastisk, skulle bare ønske jeg hadde hatt plass til alt 🙂

Fullsizeoutput 5423

Måltidet ble avsluttet med kaffe fra Tim Wendelboe, en skikkelig smaksopplevelse selv om jeg ikke er noe «kaffemenneske».

Jeg vil absolutt anbefale Statholdergaarden til alle som ønsker å spise et gourmetmåltid på en stjernerestaurant, den innfrir på alle områder. Jeg har spist på flere både 1 , 2 og 3- stjerners restauranter, og Statholdergaarden kommer meget høyt opp i dette selskapet.

Det er så klart ikke gratis, men det finnes restauranter som er atskillig dyrere enn denne. 

IMG 0336

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *