Ovnsbakt laksefilet med sabayonnesaus

Fullsizeoutput 53c9

Akkurat nå er det noen grader for varmt for meg, men jeg klager ikke, bare konstaterer! Før var ikke varmen noe problem, da fikk jeg det aldri varmt nok. Men så blir man eldre, og da er det en del ting som endrer seg. Men nå har i alle fall Snille-Jørn (mannen min) kjøpt en stor maskin som skal avkjøle meg. Hehe.

Men hva skal man spise i varmen? Det er ikke så mye som frister egentlig, helst må det være en salat eller noe fra havet; fisk eller skalldyr. Det må være raskt å lage også, jeg orker ikke stå på kjøkkenet mer enn høyst nødvendig nå. Selv om det tar meg 1 minutt å gå ut av kjøkkendøra og hoppe i sjøen så gjør jeg ikke det heller. Det har også noe med alderen å gjøre.

Denne gangen får dere i alle fall oppskrift på en lakserett som ikke krever all verdens innsats. Fisken lager seg selv i ovnen, sausen tar litt lenger tid, men hvis du ikke orker å lage en «ordentlig» saus kan du bare servere rømme ved siden av. Nye poteter er et must, men bruk gjerne ris, quinoa,  salat eller min favoritt som er blomkålmos.

Her kommer i alle fall oppskriften.

Beregn ca 250 gram per person.

Ingredienser:

  • 1 benfri laksefilet med skinn 
  • 1 ss salt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss friskpresset sitronsaft
  • 2 ss hakket persille
  • 2 ss hakket gressløk

Fremgangsmåte:

  • Skyll og tørk fisken og skrap skinnet hvis det fortsatt er noen skjell der
  • Dryss fileten med salt og la den ligge på benken 15-20 minutter
  • Skyll av alt saltet og tørk fisken
  • Rør sammen olje og sitronsaft og pensle det over fisken
  • Dryss på hakkede urter og legg sitronskiver over
  • Legg fisken med skinnsiden ned på en stekeplate med bakepapi
  • Sett ovnen på 150 grader og bak fisken ca 20 minutter, men kjenn etter før du tar den ut.
  • Bak den evt noen ekstra minutter
  • Flytt den over på et fat og la den hvile noen minutter før du deler den opp.

Fullsizeoutput 53ca

Sabayonnesaus:

  • 2 eggeplommer
  • en liten klype salt
  • 1/2 ts sukker
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1/ ss friskpresset sitronsaft
  • Hakkede urter etter ønske

Fremgangsmåte:

  • Visp sammen eggeplommer, salt, sukker, vin og sitronsaft i en bolle
  • Sett bollen i vannbad (over en kjele med kokende vann)
  • Visp til sausen er tykk og luftig
  • Ta bollen opp av vannbadet og visp til sabayonne er kald
  • Smak til med krydder og rør inn urtene

Servering:

Jeg serverte laksen med blomkålmos og friske sukkererter, men bruk det du har lyst på. Bon Apetit!

Fullsizeoutput 53cb

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.