Sommertallerken – innvielse av sommeren

Fullsizeoutput 53c8

Når det blir varmt i været og man får følelsen av sommer spiser vi nesten alltid middagen på terrassen. De første terrassemiddagene er enten reker eller sommertallerken. I går ordnet jeg i stand en sommertallerken, det er for meg noe av det beste jeg kan få om sommeren.

For at denne retten skal bli perfekt er det nødvendig å bruke helt ferske og kortreiste grønnsaker. Om du er så heldig å bo i nærheten av en bondegård så besøk den og spør om å få kjøpe noe, mange har jo også gårdsutsalg. Hos oss sykler for eksempel Jørn ut til Skallerød gård på Jeløya og kjøper helt ferske asparges:

9BBB16E8 E05E 4FFC 9268 B41C2A8C81C3

Og ferske gulrøtter og poteter som fortsatt har jord på seg er helt fantastisk, det samme med sommerkål og andre grønnsaker. Det er ikke noen fast oppskrift her, man tar de friske og kortreiste produktene man kan få tak i. Det som imidlertid er helt nødvendig er sommerkål, det er hovedingrediensen her.

Du må også ha godt smør, for eksempel Rørossmør (som er min favoritt), Kvitseidsmør, men vanlig norsk meierismør holder i lange baner. Om du har urtebed i hagen eller på terrassen klipper du av en stor neve gressløk som du rører inn i det myke smøret og har over grønnsakene før du spiser.

Denne retten kan du spise helt vegetar eller steke god bacon som du drysser over, det er også godt med deilig norsk skinke som tilbehør. Det finner du oppskrift på HER.

I går brukte jeg disse ferske og kortreiste grønnsakene:

  • Sommerkål , deles i 4 og kokes 4-5 minutter
  • Gulrøtter
  • Sukkererter
  • Asparges , kokes ca 3 minutter (avhengig av tykkelsen )
  • Poteter

Det er viktig at grønnsakene ikke koker for lenge, de skal være litt crispy, det er da de smaker best

I tillegg hadde jeg

  • Rørossmør eller «vanlig» smør
  • 1 stor neve gressløk
  • Kruspersille

Hakk urtene og rør gressløken inn i smøret som har fått stå på benken og bli mykt

Urtene dyrker vi på terrassen

Og nå er det endelig sommer <3 

Fullsizeoutput 53c7

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *