Auberginegryte med bønner og squash

Fullsizeoutput 5104

Det er en stund siden jeg har publisert vegetarretter på bloggen nå, men det betyr ikke at vi ikke spiser det lenger. Jeg har imidlertid mange oppskrifter og forslag på bloggen fra før så da bruker jeg dem i forskjellige utgaver. Du finner noen av dem HER, men jeg ser at det også har sneket seg inn en del andre retter på denne linken. Arkivsystemet er ikke helt oppe og går.

I dag publiserer jeg imidlertid det en ny vegetarrett som baserer seg på min favoritt, aubergine. Den smakte helt nydelig og det er ikke siste gangen jeg lager den, det er helt sikkert.

Ingredienser:

  • 2 store auberginer
  • Salt
  • 1/2 stor squash
  • 1/2 rød avlang paprika
  • 3 gulrøtter i terninger
  • 2 små rødløk
  • 1/2 sellrirot
  • 5 fedd hvitløk
  • 1/2 glass svarte oliven delt i to
  • 1/2 glass kapers
  • 1 neve rosiner (ca 50 gram)
  • 1 pk økologiske kidneybønner, Go Green
  • 1 boks tomater
  • 2 store tomater uten innmat, delt i terninger
  • 2,5 dl vann
  • 2 bulljongterninger
  • 2 ss hvitvinseddik eller sitroneddik
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørket rosmarin
  • Bladpersille
  • Basilikum
  • Salt og pepper
 

Fremgangsmåte:

Start med å klargjøre auberginen

  • Skjær dem i terninger og spre dem utover et stekebrett med bakepapir
  • Dryss over godt med salt for å trekke ut bitterstoffene
  • La dette stå på benken 30-40 minutter
  • Ta auberginebitene over i et dørslag og skyll godt 
  • Legg dem over på kjøkkenpapir eller et håndkle og tørk dem godt
  • Legg et nytt bakepapir på stekeplaten og fordel aubergineterningene på platen
  • Dryss over litt salt, pepper og olje
  • Sett stekeovnen på 180 grader og sett inn brettet med aubergine
  • La det stå i ovnen ca 30 minutter

Mens auberginen står i ovnen kan du fortsette med resten av retten:

  • Finn fram en gryte/ kjele og ha i smør og olje
  • Hakk løk og hvitløk og surr  til det er blankt
  • Tilsett gulrøtter, squash, paprika og selleri og la det surre sammen noen minutter
  • Tilsett nå auberginen, kapers, oliven, rosiner og oppskåret tomat
  • Bland sammen
  • Tilsett tomatboksen, vann og buljong og la det koke på medium varme ca 30 minutter uten lokk
  • Tilsett bønnene og bland forsiktig sammen
  • Smak til med eddik, krydder og sukker
  • Bland godt sammen

Serveres med ris blandet med litt pesto

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.