Tomatillorelish på min måte

Fullsizeoutput 510e  

Jeg hadde aldri verken spist eller hørt om tomatillo da jeg fikk en pose inn døren av min kjære kusine og hennes mann. De har grønne fingre og har alt av grønnsaker, bær og frukt i hagen og drivhuset. Og denne gangen kom de altså med en pose tomatillo, som jeg i første omgang trodde var en grønnsak, men er en frukt flg Google.

Det er en kulturvekst fra Mellom-Amerika og ser ut som en liten, grønn tomat som ligger i et hylster av blader – akkurat som physalis. Tomatillo er spansk og betyr «liten tomat».

Fullsizeoutput 510a

Jeg visste ikke hvordan jeg skulle bruke det og da er frk Google veldig god å ha. For det meste var det oppskrift på Salsa Verde, men jeg fant også oppskrift på relish. Imidlertid kunne jeg ikke følge oppskriften slavisk siden det er ganske mye jeg ikke kan spise. Jeg tåler ikke verken sterk, røkt eller sur mat så jeg måtte kutte ut både chili og jalapeno. Samme det, jeg skulle nok klare å lage noe godt likevel. Så dette er altså tomatillorelish på min måte, verken hot eller sur.

Oppskriften tar utgangspunkt i Taste of Home, men jeg har endret noen av ingrediensene

Fullsizeoutput 5109

Ingredienser:

1/2 kg tomatillos, skrelles, vaskes og kuttes i små terninger

1/2 kg tomater uten kjernehus, i små terninger

1/2 løk, hakket

1,5 dl olivenolje

1 dl sitroneddik, evt hvitvinseddik

1 bunt persille. bare bladene, hakkes

1 dl sukker

6 fedd hvitløk, hakkes

1/4 oval rød paprika i små terninger

2 ts salt

1 ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene i en gryte og la det småkoke i 50 minutter

Fullsizeoutput 510d

Avkjøles på benken

Kok glassene før du fyller i  relishen 

Bruksområder:

Smaker deilig som tilbehør til kjøtt og kylling

Ta en liten teskje oppå pålegget på brødskiven

Og ellers som relish på pølsa, burgeren, tacoen osv.

Bruk det som dip 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *