Ostekake med bringebær

Fullsizeoutput 519a

Jeg synes det er veldig greit å lage en ostekake når jeg skal ha gjester, det er både enkelt og godt. Slipper vanligvis steking også, den kan liksom ikke mislykkes. Denne gangen laget jeg en ostekake med bringebær som jeg ikke hadde laget før, og som jeg hadde fått oppskrift på av min niese i Nederland.

Som vanlig endret jeg litt på oppskriften for å sette et personlig preg på den, jeg tilsatte en kurv med bringebær i ostemassen og det ble utrolig godt. Jeg  brukte også vann + gelatin i stedet for en pakke «ferdiggelé», men det gjør du jo som du vil med.

I oppskriften bruker jeg ferdiggele fordi jeg regner med at det er det de fleste ønsker å bruke.

Kjeksbunn:

  • ! pk Brixitkjeks
  • 150 gram smeltet usaltet smør

Ostekrem:

  • 1 pk bringebærgelé 
  • 2 1/2 dl kokende vann
  • 1 boks Philadelphia kremost (1 vanlig boks)
  • 1 boks seterrømme
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 liten boks kremfløte
  • 120 gram melis
  • 1 kurv bringebær (ikke frosne)

Fremgangsmåte:

  • Bland kjeks og smeltet smør
  • Legg bakepapir i en form på 24 cm (jeg legger også oppover sidene på formen)
  • Fordel kjeks/smørblandingen i formen og la stå i kjøleskapet mens du lager ostekremen
  • Kok opp 2 1/2 dl vann og bland i pakken med bringebærgelépulver 
  • Rør til pulveret er helt oppløst
  • La det stå på benken en liten stund, men ikke så lenge at det stivner
  • Ta 1 liten boks Philadelphiaost (200 gram) og bland med en boks seterrømme og 2 ts vaniljesukker
  • Stivpisk 1 liten boks kremfløte med 120 gram melis
  • Bland kremen inn i osteblandingen litt etter litt
  • Tilsett geléen (det kan være lurt å lage kremen før du lager geléen så den ikke har stivnet når du skal blande den inn)
  • Bland inn 1 kurv/ et brett med friske bringebær i kremen
  • Bruk håndmixer så bringebærene blir blandet godt inn, men de skal ikke være knust
  • Hell nå kremen over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet til kremen er stiv
  • La den gjerne stå natten over.
  • Dette er kanskje den beste ostekaken jeg vet fordi den er så frisk og god på smak.

 

Pynting:

Her er det fritt fram. Jeg er ikke flink til å pynte kaker fordi jeg sjelden gjør det. Men her har jeg brukt noen ferdigkjøpte pikekyss sammen med bringebær.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *