Her får dere oppskrift på en enkel og knallgod vegetarrett. Det er en stund siden jeg publiserte vegetarmat på bloggen, men det er massevis av oppskrifter, det er bare å bruke søkefeltet eller følge linken.
Nå er det massevis av friske grønnsaker både i kjøkkenhager og i butikkhyller rundt omkring og det er virkelig en herlig tid å prøve ut vegetarretter på. Vi har ikke lenger noen kjøkkenhage, men bor ikke så langt fra en gårdsbutikk og i tillegg har vi familie som har en av Norges mest frodige og mangfoldige grønnsakshager. Da vi i helgen var på besøk fikk vi blant annet med oss hjem squash, ikke av det minste slaget heller. Den største veide 1,8 kg og den minste 1,3.
Og det er klart at vi måtte bruke disse også, riktignok ikke alt på en gang, men halvparten av den største ble brukt i går. Så nå om dagene prøver vi å finne stadig nye måter å anvende squashen på.
Men over til pastaretten:
Ingredienser:
- 2 mellomstore auberginer
- 2 «normale» squash
- 1 rødløk
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 2 gulrøtter i terninger
- 2 stilker med stangselleri
- 1 vårløk
- 1/2 boks tomatpuré
- 2 bokser Mutti tomater eller tilsvarende
- 1 neve hakket basilikum og oregano (kan godt bruke andre urter)
- 2 terninger med grønnsaksbuljong
- 1 ss balsamicoeddik
- salt og pepper
- Parmesanost, revet
Fremgangsmåte:
- Skjær auberginen i to på langs og deretter i skiver
- Fordel skivene på kjøkkenpapir og dryss over salt for å få ut bitterstoffene
- La dette stå og «svette» 30-40 minutter
- Skyll av alt saltet og tørk auberginen godt
- Legg bakepapir på 2 stekeplater og legg auberginskivene på brettene
- Pensle skivene med olje
- Sett brettene i ovnen på 160 grader varmluft og la dem stå i 20-30 minutter
- Ha så auberginskivene over i en gryte med litt olje i bunnen
- Skjær løk i skiver og hakk hvitløken
- Ha dette over i en panne og la det surre noen minutter
- Tilsett gulrøtter i små terninger, stangselleri i små terninger og til slutt vårløk
- Ha dette i gryten sammen med auberginen
- Tilsett tomatpuré og bland godt
- Skjær squashen i terninger og ha over gryten, bland sammen med de andre grønnsakene
- Tilsett tomatboksene og bland godt
- Tilsett salt, pepper og urter
- Tilsett balsamicoeddik og grønnsaksbuljong
- Sett lokk på gryten og la det surre a 15-20 minutter
- Kok imens pastaen
Servering
- Servér grønnsakene i dype tallerkener
- Ha over pasta og bland gjerne sammen med grønnsakene
- Dryss over revet parmesan
- Legg gjerne noen agurkskiver el.l. ved siden av