Her får dere oppskrift på en rett jeg forbinder med sommeren. Vi spiser aldri sommerkoteletter ellers i året, men om sommeren må vi ha et eller 2 måltider med dette. Det er vel heller ikke populært å spise svinekjøtt for tiden på grunn av TV-dokumentaren og debatten som har fulgt, men det er kjempeviktig å huske på at det er en forskjell. Ikke alle griser lider, noen har det faktisk riktig godt.
Jeg handler alltid kjøttvarer hos min lokale slakter og han kan fortelle at grisen kommer fra den spesielle gården og det er nesten så han gir grisen et navn også. Så det bekymrer meg overhodet ikke å spise kjøttvarer fra Ertnes Kjøttforretning.
Og så er det jo faktisk sommer, dere, og med sommeren kommer norsk sommerkål, nye gulrøtter, nye poteter med mer. Og det er dette tilbehøret jeg har benyttet her + ramsløk og ost til gratinering. Jeg rett og slett elsker ramsløk og bruker den for tiden i alt mulig. Prøv å lage ramsløkolje, ramsløkpaste osv, det smaker himmelsk. Men det er jo ikke ramsløk dette innlegget skal handle om, men denne sommermiddagen med koteletter.
Se oppskrift på ramsløkpaste til slutt i innlegget
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
- 1-2 koteletter per person
- Salt og pepper
- Olje til steking
- Ramsløkpaste (se oppskrift til slutt i innlegget)
- Ost
FREMGANGSMÅTE:
- Brun kotelettene ved ganske høy varme til de får fin farge
- Skru ned varmen og la de steke videre 8-10 minutter, de skal være gjennomstekt, men ikke tørre
- Legg 1-2 ts ramsløkpaste på hver kotelett og ost over
- Sett lokk på pannen og la det surre til osten har smeltet
FREMGANGSMÅTE KÅL
- Ha litt vann i en kjele og tilsett 2 ss smør og litt salt
- Del kålen i 4 og fjern stilken
- Når vann/ smørblandingen koker har du kålen oppi
- La dette koke noen minutter til kålen er ferdig
RAMSLØKPASTE
- Ca 100 gram ramsløkblader eller en stor neve
- Ca 1,5 – 2 dl soyaolje eller rapsolje
- 1 klype salt
- Evt litt vann hvis den virker for «fet”
- Ha ingrediensene (utenom evt vann) i foodprosessoren/ stavmikseren og kjør alt til mos
- Tenk så enkelt og så godt
SERVERING
- Serveres med nye, kokte poteter (børst potetene, ikke skrell dem)
- Sommerkål
- Små, nye gulrøtter
BON APETIT OG GOD SOMMER