Selv om Umami ligger i Harstad er det stadig flere folk fra Oslo og resten av landet som oppdager denne fantastiske perlen av en restaurant. Vi besøkte også restauranten i fjor, det kan du lese om HER, og det var en selvfølge at vi måtte gjenta besøket når vi skulle ha et døgn i Harstad i juni. Siden forrige besøk har restauranten flyttet inn i nye lokaler, og den har blitt så stilig og gjennomført på alle nivåer at det er en fryd bare å se seg rundt.
Det som også er så bra er at de har benyttet nesten bare lokale bedrifter under oppussingen, alt fra gulv, møbler, gardiner, duker, ja det aller meste er produsert i Harstad og omegn! Og selvfølgelig er det som blir servert også lokale produkter.
Umami har selvsagt sin plass i White Guide Nordic, og nå håper jeg virkelig at Guide Michelin også begynner å se på landet vårt nord for Trondheim. Stopper de i Harstad er jeg ganske overbevist om at restauranten vil få sin rettmessige og velfortjente stjerne blant de andre topprestaurantene.
Umami er absolutt en reise verdt, og vi gleder oss allerede til neste besøk til dette fantastiske stedet som får full score på alt; lokaler, interiør, service, kunnskap og mat 🙂
Da vi besøkte restauranten fikk vi servert totalt 12 retter inkludert flere amuse bouche. Vinpakken var også perfekt tilpasset maten og champagnen var selvsagt av ypperste kvalitet fra champagnehuset Moutardier.
Amuse Bouche:
Sprø sylinder med lettgrillet elgtartar og ramsløk
Fritert potetlefse med laksetataki, agurk og brønnkarsemajones
Knekkebrød med rullade på vågehval og selleri
«Treet» – friterte rischips med tørket steinsopp. Munkebyost fritert i vannbakkels med brunet smør og steinsopp
Vi fikk også servert Brioche med roastbeef av tørrhengt okse og sennepskrem
Selve menyen bestod av følgende lekkerheter:
Røkt ishavsrøye, dillmajones, kapers, fennikel og brunet smør
Umami signatur – Reinsdyrtartar og lettrøkt reinsdyrlår, karamellisert løk og løjrom
Pannestekt kveite, erter, norske asparges og avruga. Smørsaus med gressløk
Hvilerett – Tindvedsorbet med eple og basilikumgratiné
Grillet kalv, jordskokk, rødbeter, fritert chevre og variasjon på jordskokk. Estragonsjy
Sjokoladeterrine, rødappelsin og rømmesorbet
Petit fours
Hele måltidet var en fryd både for øyet og ganen.
Jeg kan virkelig anbefale et besøk på denne restauranten! Ta fly opp den ene dagen, spis på Umami og ta fly hjem den neste, det koster ikke mer enn bare selve måltidet på en del andre topprestauranter. Gleder meg masse til neste besøk!