Asparges med løyrom og rømme

Fullsizeoutput 4e04

Noe av det beste jeg vet er løyrom, og Kalix løyrom er selvsagt aller best, noe prisen også viser. Derfor kan man selvsagt bruke lakserogn eller rognkjeksrogn til denne retten, det er ikke så billig det heller, men i forhold til løyrom er det nesten gratis. Jeg er ikke sikker, men jeg tror kiloprisen for Kalix løyrom ligger på over 2000  kroner per  kilo. Heldige meg så fikk jeg kjøpt 500 gram løyrom til omtrent halve prisen gjennom min svenske svigersønn som har forbindelser med de fleste bransjer. Så i går ble det skikkelig luksusmiddag i Casa Ramberg.

Ingredienser:

  • 1 bunt grønne asparges
  • Ca 100 gram løyrom eller annen rogn
  • 1/2 beger seterrømme eller Rørosrømme
  • 1 liten sjalottløk, hakket
  • Noen stilker bladpersille, hakket
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • Saft av 1/2 sitron (smak deg fram)
  • Litt god olje

Fremgangsmåte:

  • Kok aspargesen i ca 4 minutter, den må fortsatt være spenstig
  • Avkjøl i kaldt vann
  • Ha rømmen i en bolle
  • Tilsett hakket sjalottløk, persille, persille, sitronsaft, salt og sukker
  • Tilsett 1/3 av løyromen og bland dette inn i rømmen
  • Fordel litt salat på tallerkenen
  • Legg rømmeblandingen midt på
  • Legg deretter på asparges
  • Topp det hele med løyrom

Servér gjerne baguetter eller annet bakverk som tilbehør. Kan også serveres uten tilbehør.

Bon Apetit

Fullsizeoutput 4e05 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *