Selv om Harstad er en liten by har den overraskende bra restauranter. Det er ikke snakk om vanlig bra restauranter, men helt på toppnivå. Det er spesielt to restauranter som peker seg ut, det er Restaurant De 4 roser og altså Umami. Begge er med i White Guide Nordic og hadde inspektørene fra Guide Michelin besøkt Harstad så lukter jeg stjerner her.
Du kan lese om De 4 roser på bloggen i disse innleggene De 4 roser – en av de beste restaurantene i Harstad og De 4 Roser leverer på øverste hylle.
Umami Harstad ble stiftet i januar 2011 og drives av Kim-Håvard Larsen og Sigrid Rafaelsen. Begge har jobbet på noen av landets beste restauranter, Kim-Håvard på Feinschmecker og Sigrid på Statholdergaarden, Kim-Håvard har også vært kaptein på den norske kokkelandslaget for juniorer og tok sølvmedalje i VM i Luxembourg i 2010.
Konseptet til Umami er «mat der du er», det betyr at kokkene kan komme hjem til deg å tilberede et festmåltid. I tillegg har de sin restaurant i Harstad sentrum som er åpen flere dager i uken.
Vi har flere ganger ønsket å besøke Umami når vi har vært i Harstad, men det har aldri passet tidligere, ikke for meg da. Jørn fikk besøke restauranten i desember, men da var ikke jeg med. Jørn hadde snakket så positivt om restauranten så jeg hadde store forventninger da vi fikk mulighet til et besøk nå i juni. Ingen av oss ble skuffet, alt vi fikk servert smakte helt nydelig.
Kim-Håvard viste seg også å være en person som virkelig visste hva han snakket om, enten det gjaldt mat, vin eller restauranter i inn- og utland. Både morsomt og interessant å snakke med ham.
Vi fikk servert en set-meny som var helt på toppnivå, smakfull og lekker, en fryd for alle sanser. Dette er ikke vårt siste besøk, vi kommer tilbake ved neste Harstadbesøk og gleder oss allerede.
Nedenfor kan dere se hva vi fikk servert under besøket vårt:
En smak av Umami
Sprø sylinder med tartar på reinsdyrlår og majones med bakt hvitløk
Til kaffen fikk vi servert søtsaker som jeg dessverre ikke tok bilde av, men det var selvsagt like lekkert og smakfullt som det andre vi hadde fått servert. Søtsakene bestod av
Så takk for oss, Kim-Håvard. Vi kommer innom ved neste Harstadbesøk 🙂