Her i huset spiser vi mye fisk og det er fint å variere både fiskeslag og tilberedningsmetode. Laks er en fisk vi bruker ofte, og en kveld kom jeg på at det var lenge siden jeg hadde laget lakseburgere, så da ble det nettopp dette til middag.
I akkurat dette tilfellet har jeg brukt økologisk laks fra fiskebutikken, men du kan selvsagt bruke akkurat den laksen du ønsker.
Vil du gjøre det enkelt kan du jo kjøpe ferdige lakseburgere også og bare bruke tilbehøret. Personlig er jeg ikke så glad i ferdiglagde fiskeburgere og fiskekaker, men smaken er forskjellig og jeg vet at mange elsker det. Gjør som du vil og det du har tid til.
Ingredienser lakseburger:
- Ca 600 g laksefilet uten skinn, hakket for hånd med kniv
- 2 dl rød og grønn paprika, hakket
- 1 liten rødløk, hakket
- 1/2 dl matfløte eller creme fraishe
- 2 ts tabascosauce
- 2 ts salt
- pepper
- 1 eggehvite
- 2 1/2 ss god olivenolje
Fremgangsmåte lakseburger:
- Hakk ingrediensene og bland dem sammen med de øvrige ingrediensene (ikke eggehviten) i en bolle
- Pisk eggehviten stiv i en annen bolle
- Bland eggehviten forsiktig inn i lakseblandingen
- Form 6 burgere
- Stek burgerne ca 3 minutter på hver side
Innbakt blomkål:
- 2 ss rapsolje (evt soyaolje)
- 2 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ts spisskummen
- 1 ts koriander
- 2 dl vann
- 1 blomkål
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 grader
- Legg bakepapir på en stekeplate
- Visp sammen ingrediensene til røren
- Skjær blomkålen i buketter
- Vend bukettene i røren og legg dem utover stekebrettet
- Sett brettet midt i ovnen og bak blomkålen i ca 15 minutter
- Ta brettet ut av ovnen og snu blomkålbukettene
- Bak dem videre i ca 10 minutter, eller til de har fått litt farge
Mangosalat:
- 1 moden mango, delt i terninger
- 1 salathode, gjerne blandet salat
- 5 cherrytomater
- Litt agurk
- Bland samen ingrediensene og hell over en god vinagrette
Servér med en rømmesaus, jeg rørte inn litt mangochutney i rømmen