Tagliatelle med grønnsaker, bacon og ost

Fullsizeoutput 4b0e

Dette er en nydelig pastarett som du kan lage enten som vegetarrett eller tilsette bacon, pølser eller det du liker. Den ligner litt på Pasta Carbonara fordi fløte og parmesan skal blandes inn i pastaen før servering. 

Jeg pleier å bruke fersk tagliatelle i denne retten, men du kan selvfølgelig bruke det du ønsker.

Ingredienser:

  • Ca 500 gram tagliatelle
  • Stek bacon, pølser el.l. og sett til side
  • 2 sjalottløk i skiver
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1 pose fersk spinat
  • 1 -2 gulrøtter i terninger
  • 1/2 blomkål i terninger
  • 1 stor tomat uten «innmat», delt i terninger
  • 1/4 søt paprika i små terninger
  • 1/2 rød chili, hakket
  • 3 egg
  • 2,5 dl matfløte
  • 1 neve revet parmesan
  • 1 neve cheddar eller lignende, finhakket
  • Tilsett bacon, pølser el.l.
  • 1 neve bladpersille
  • 1/2 pose ruccola
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  • Ha olje i pannen og surr løk, hvitløk, gulrøtter og blomkål noen minutter
  • Tilsett paprika, chili og tomat i pannen og la det surre videre et par minutter
  • Tilsett spinaten og la den surre med til den faller sammen
IMG 6998
  • Ha den ferdigkokte pastaen opp i pannen sammen med spinatblandingen
  • Bland forsiktig sammen
  • Pisk eggene sammen og tilsett fløten
  • Ha eggeblanding i pannen og bland forsiktig sammen
IMG 6999
  • Tilsett bladpersille
  • Smak til med salt og pepper

Servering:

  • Spre ruccola på tallerkenen
  • Legg på tagliatellen
  • Servér evt med godt brød

Bon Apetit

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *