Denne sausen fikk jeg oppskrift på av datteren min. Det er den beste ponzosausen jeg har smakt tror jeg. I går brukte jeg den som tilbehør til rå salmalaks (sashimi), men den har selvsagt andre bruksområder også, for eksempel til skalldyr.
Ingredienser:
1 dl kecap manis
safr av 1/2 lime + skallet (kun det grønne)
1 ts frisk, revet ingefær
1 ts finhakket chili
1 ss hakket koriander
1 ts finhakket kinesisk hvitløk
2 ss vanlig soyasaus
1 ts sesamolje
Bland alt sammen i en bolle og la det stå noen minutter slik at smakene får “satt seg”. Holder seg i kjøleskapet i ca 1 uke.
Hei lurte bare på hvor man får kjøpt kecap manis :))
Hei! Jeg kjøper det i innvandrerbutikk. Det er en tykk, indonesisk soyasaus. Mulig de har denne sausen i vanlige butikker som Meny og Ultra også.
Takk for tipset 🙂
Så hyggelig at den falt i smak 🙂
Denne sausen var virkelig god. Løftet fredagssashimien til nye høyder! Takk for oppskriften!
Eli