Fisk og skalldyrsuppe med safran

I går fikk jeg vanvittig lyst på blåskjell så jeg  kjøpte et nett sammen med en del  andre skalldyr og bestemte meg for å koke kraft på skallet. Jeg hadde skall av blåskjell, kongekrabbe, reker og kreps.

Så i dag skulle jeg da lage suppe på denne kraften.

Kraften ble til på denne måten:

Dag 1:

1 løk

5 fedd hvitløk

1/2 rød chili

1 neve frisk koriander

Surr i olje til det er blankt

Tilsett 1 boks med Jacobs fiskekraft + litt vann eller vann og fiskebuljongterning , ca 3 dl

Tilsett tilsvarende mengde hvitvin

kok opp

Tilsett blåskjellene  som du har vasket og skrubbet

La det syde til skallene har åpnet seg, tar bare noen minutter

Spis blåskjellene og evt de andre skalldyrene du måtte ha

skalldyr1

Senere dag 1:

Ha skallene av skalldyrene i en stor kjele og surr det i olje og smør en stund

Tilsett kraften du har kokt blåskjellene i og la det koke i ca 30 minutter

Ta ut skjellene og la kraften koke inn i ca 1-2 timer (den skal bli redusert til ca halvparten)

Sil kraften og la den stå til neste dag

Dag 2:

Ha kraften i en kjele og tilsett en boks kremfløte (liten)

Kok opp

Tilsett safran for å få en gul, fin farge (Har du ikke safran kan du bruke gurkemeie)

Skum opp med en stavmikser

fiskesuppe4

Nå kan du tilsette det du måtte ønske av grønnsaker og fisk, men hold av noe som du surrer i pannen og skal “pynte” suppen med.

eiskesuppe5

Jeg tilsatte torsk, reker, kongekrabbe, blåskjell, purre, gulrøtter og fennikel, men skalldyrene tilsettes helt til slutt

Først når fisk og grønnsaker er ferdig tilsetter du reker og evt andre skalldyr

Anrett suppen ved at du legger grønnsaker og fisk i en suppetallerken

fiskesuppe3

Hell deretter suppen forsiktig rundt

fiskesuppe2

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.