De 4 Roser leverer på øverste hylle

IMG 0887

Vi har besøkt restauranten De 4 roser tidligere, det kan dere lese om her. I tillegg til restauranten i 2. etg har vi besøkt caféen i 1. etg flere ganger. Begge stedene er bra, men det er to helt forsjellige konsept. Caféen serverer gode hjemmelagde retter som fiskeburger, salater og lignende mens restauranten serverer gourmetmat på høyt nivå og er også representert i The White Guide nordic for 2. år på rad. Jeg sakser fra guiden:

It’s hard to imagine better service than what you experience at De 4 Roser (“the four roses”) in Harstad.

Jeg kan ikke være mer enig og etter min mening er De 4 Roser den beste restauranten utenfor Oslo.

Ikke bare har de vidunderlig mat og vin, men de har også en ekspertise og et engasjement som overgår det meste. Det er kort og godt en opplevelse å besøke denne restauranten, så om du skal til Harstad må du for all del bestille bord.

Det er Trond Dahle sammen med Grethe Byberg som eier og driver De 4 Roser, noe de har gjort i over 20 år. Trond er lidenskapelig opptatt av alt som har med mat og drikke å gjøre. Han har mange skatter i vinsamlingen sin og også mye spennende når det gjelder andre drikkevarer.

Maten er kortreist, for eksempel bringebær fra Tronds tante, sopp plukket av samboeren og blomstene er fra Tronds egen hage, det blir ikke mer dedikert og koselig enn dette.

Som forrige gang fikk vi servert en nydelig meny tilpasset årstiden, men var for opptatt av å høre, smake og nyte til å notere ned detaljer om maten. Bildene får tale for seg selv.

4roser

Som innledning på måltidet fikk vi en appetizer på huset, som alt annet smakte den aldeles fortreffelig. Jeg mener å huske at en av dem inneholdt oliven.

IMG 0231

 

Den neste retten var jeg spesielt spent på, det er ikke så ofte jeg spiser beter. Her ble de servert med bl.a. epler, ost og brissel  Det var en symfoni av farger, nydelig både å spise og se på.  En fantastisk rett

IMG 0232

 

Så kom laksen på bordet, og igjen var det lagt stor vekt på det visuelle. Jeg elsker at maten er vakker  i tillegg til at den smaker godt. Denne laksen var så perfekt som det er mulig å få den, nøye overvåket under tilberedningen så den ikke skulle skille ut noe protein. Dette er nok den beste slowcooked laks jeg noen gang har smakt.

IMG 0233

 

Dagens fisk var kortreist villkveite som også var så perfekt som det er mulig å få den. Om representantene fra Michelinguiden hadde giddet å reise en tur til Harstad føler jeg meg ganske sikker på at det hadde blitt en stjerne på denne restauranten.

IMG 0234

Ikke bare smakte denne kveiten fantastisk, den var også utrolig vakker. Alt man får på De 4 roser er vakkert synes jeg. Og her kom den første fantastiske sausen, den er en av de beste sauser jeg har smakt. Det er ikke så rart for de jobber mye med å lage skikkelig kraft som får koke inn i flere dager og deretter smaksatt med vin, fløte, urter og andre godsaker.

Det jobber også nå en ung gutt på kjøkkenet som setter sin ære i å lage gode sauser, så han kom å ga oss påfyll. Et bra tilskudd til restauranten.

Neste rett fikk også følge av en fantastisk saus. Det var så man hadde lyst til å slikke tallerkenen eller be om mer her også. Nydelig andebryst fra Vestfold smeltet rett og slett i munnen.

IMG 0235

 

Så var det tid for dessert, og den første var bringebær fra Tronds tante. Sammen med bringebærene fikk vi jordbærsorbet og vaniljeis. Jeg har aldri sett større bringebær, de var som jordbær. Og smaken var helt nydelig. Ifølge Trond har de veldig kort sesong så når de er modne må de plukkes så fort som mulig.

IMG 0236

 

Siste rett denne gangen var plommer med karamellsaus og is. Denne desserten var også en innertier, noe annet hadde jo vært umulig på denne restauranten hvor den meste er innertiere.

IMG 0237

Vinene som fulgte de ulike rettene var selvsagt også nøye utvalgt og passet perfekt.

Dette innlegget bobler over av superlativer, men jeg klarer bare ikke å være nøktern når det gjelder maten vi spiste her. Jeg gleder meg virkelig til å spise her igjen og håper det ikke blir så lenge til.

Ikke nøl folkens, bestill Harstadbillett så fort dere kan og nyt et herlig måltid og fantastisk service på De 4 Roser.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *