De 4 Roser- en av de beste restaurantene i Harstad

]IMG 2568

Som mer enn alminnelig interessert i mat og vin har vi selvsagt lenge hatt lyst til å spise på De 4 Roser , problemet er bare at restauranten ligger i Harstad, og vi bor i Moss. I sommer var vi også i Harstad, men da var restauranten stengt så da ble det bare et besøk i caféen. Du kan lese om vårt forrige besøk HER.

Når vi nå skulle til Harstad igjen var vi raske til å bestille bord, og heldigvis var den ikke stengt denne gangen.

De 4 Roser har eksistert i 20 år, og i løpet av disse årene har den stort sett hatt fullt hus hver kveld! Flere regner den som en av  Norges  beste.

Restauranten eies av Grethe Byberg og Trond Dahle og begge har vært med siden starten. Trond er en mann som vet hva han driver med og har store kunnskaper om både mat og vin, samtidig er han også en ualminnelig hyggelig mann og det er lett å se at han liker det han holder på med 🙂

IMG 2551

 

Vi følte oss velkommen fra vi tråkket over dørterskelen og den følelsen hadde vi under hele besøket. Servicen kunne ikke vært bedre og det var heller ikke feil at vi fikk en liten minikonsert av de kjente musikerne Arvid Enegård og Knut Erik Sundquist. Begge er internasjonale stjerner på sine områder, fiolin og kontrabass. Det var virkelig helt fantastisk og jeg tror dette var en enestående opplevelse for samtlige på restauranten denne kvelden.

 

IMG 2537

Menyen i restauranten baserer seg på sesong og dagens råvarer. Den presenteres på en tavle på veggen og man kan velge hvor mange retter man ønsker og om man vil ha vinpakke ved siden av.

IMG 2526

Vi valgte 2 4-rettere, noe som viste seg å være et bra valg, selv om jeg nok hadde klart meg med en rett mindre. Jørn måtte spise opp mesteparten av en av rettene mine for jeg orket rett og slett ikke.

Vi gikk også for glass med forskjellig vin til rettene fremfor flasker siden jeg ikke kan drikke rødvin. Trond har store kunnskaper om vin og vinen vi fkk til de ulike rettene kunne ikke harmonert bedre <3 Fantastisk bra! Restauranten har et bra vinutvalg og jeg tror Trond vet det meste om hver eneste flaske .

IMG 2527

IMG 2528

Før forretten fikk vi servert en aperitiff på huset som vi nøt med et glass nydelig champagne

IMG 2519

IMG 2520

Aperitiffen bestod av hjemmalaget brød, smør med einerbær samt en kreasjon med pinnekjøtt

IMG 2530

Som forrett hadde jeg valgt klippfiskbrandade og Jørn lettsaltet, kaldrøkt elg. Jørn var storfornøyd med elgen sin, men jeg var i himmelen over min brandade. Med hånden på hjertet så har jeg aldri spist en bedre brandade, og jeg har blant annet spist det flere ganger på bistroer i Paris. Denne bandaden bestod blant annet av klippfisk som var kokt i melk og formet som små boller som var rullet først i knust panko og deetter i grov. Tilbehør var kapersmajones, oliventapenade og puré av grønn petit pois (erter)

IMG 2532

 

Elg med rotgrønnsaker og et rede av fritert potet og hvitløk

IMG 2534

Jørn fikk en riesling til sin elg og jeg et glass Grüne Weltiner

Som første hovedrett fikk vi fisk, og ikke en hvilken som helst fisk. Dette var første vintertorsk som nå hadde kommet inn til Finnmark og blitt flybåren til Harstad. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si om denne fisken annet enn at den var helt fantastisk. Jeg elsker torsk i utgangspunktet, men denne var noe helt spesielt. Torsken var pannestekt og ble servert på tynne skiver av syltede rødbeter , grønnkål som var vendt i kyllingkraft og en sky av ribbefett og ribbekraft. Ristede mandler var drysset over.

IMG 2540

Vinen vi fikk var Terrascalda fra nordvest i Spania, hovedsaklig basert på albarinodruer.

Den andre hovedretten var reinsdyrfilét, og denne retten ble en nedtur for min del. Ikke fordi den smakte vondt, men fordi både kjøtt og tilbehør var kaldt. Den ble skiftet ut, men likevel smakte det meg ikke noe særlig i og med at kjøttet nå nærmest var gjennomstekt på grunn av oppvarmingen. Jeg var i grunnen mett også, så det var ikke noe stort problem.

IMG 2545

 

Jeg fikk imidlertid «plaster på såret» i form av en liten brandade siden jeg likte den så godt 🙂

IMG 2547

 

Vi spiste to forskjellige desserter, jeg hadde vannbakkels med trollkrem og clementinsorbet, det smakte helt nydelig

IMG 2552

 

Jørn hadde en kreasjon med sjokolade, karamell og rom- rosin-is. Nydelig den også

IMG 2554

 

Fornøyd Jørn

IMG 2556

Gjennom hele måltidet fikk vi servert de beste viner og fikk grundig beskrivelse av dem. Siden jeg ikke drikker rødvin er det ofte et problem med vin il kjøtt, men her fikk jeg servert en helt nydelig hvit burgunder,  Meursault, som passet perfekt.

Hele måltidet var en fest, nydelig mat, nydelige viner, verdens hyggeligste innhaver ,som ledet oss gjennom måltidet med stor kunnskap, og til og med flott konsert underveis. Bedre kan det ikke bli.

IMG 2559

Om du skal til Harstad så bestill bord på denne restauranten. du kommer ikke til å bli skuffet.

IMG 2550

[wzslider]

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *