fisk laks marmelade tomater

august 15, 2018 at 9:25 am

Laks med spinat under tomatlokk

Fullsizeoutput 470b

Denne retten laget jeg som en helt vanlig hverdagsmiddag en mandag i ferien. Hva hadde jeg i kjøleskapet? Jo, spinat, løk, masse tomater, creme fraishe og forskjellige basisvarer som de fleste har. Jeg hadde laksefilét i fryseren så da var middagen i boks.

Det som var morsomt var at denne retten ble så utrolig god, ikke sånn vanlig god, men helt topp. Dette er en rett som fint kan serveres til gjester og i spesielle anledninger også. Du trenger selvfølgelig ikke bruke salmalaks, men gjerne en rimeligere type.

Creme Fraishen kan du bytte ut med rømme og spinaten med grønnkål hvis du liker det bedre.

Men her følger oppskrift på min utgave som altså ble en suksess. Oppskriften er beregnet til 4 personer.

 

Ingredienser:

  • Ca 5-600 gram laksefilét uten skinn og ben
  • 1 stor pakke vasket spinat, 200 gram Grønn og frisk
  • 1 liten rødløk, hakket
  • 2-3 hvitløkfedd, hakket
  • 10-12 champinjong i skiver
  • 1/4 rød paprike (avlang type) i små terninger
  • 1/2 chili, hakket
  • 1/2 boks creme fraishe
  • salt og pepper
  • gjerne litt friske urter
  • Saft og skall av 1/2 sitron
  • Cherrytomater, så mange du ønsker, gjerne tomater i flere farger
  • litt mozarellaost til å drysse på toppen
  • olje til steking
  • ca 1 ss meierismør

 

Fremgangsmåte:

  • Ha litt olje i pannen
  • Tilsett løk og hvitløk og la det surre til det er mykt
  • Tilsett champinjong og la det surre med noen minutter
  • Tilsett paprika og chili og la det surre med
  • Krydre med salt og pepper + evt urter
  • Ha hele posen med spinat i pannen og la det surre til den faller sammen. Rør godt så alt blir blandet godt sammen
  • Tilsett creme fraishe
  • Smak til om det trengs mer krydder
  • Tilsett sitronsaft og revet sitronskall
  • Ha dette over i en ildfast form
  • Legg laksen over og krydre den med salt og pepper
Fullsizeoutput 4708
  • Dekk laksen med cherrytomater delt i to
  • Dryss over litt revet mozarellaost
Fullsizeoutput 4709
  • Stek i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter
Fullsizeoutput 470a
  • Serveres med salat og evt kokte eller stekte poteter, ris eller hva du måtte ønske

Fullsizeoutput 470c

 

 

 

Print Friendly

2 Comments

  1. Takk for kjempefin blogg :)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *